Belkin uvedl motorizovaný točící stojánek pro iPhony, který vás nespustí z očí

Belkin uvedl motorizovaný točící stojánek pro iPhony, který vás nespustí z očí
Fotografie: Belkin
  • Stojánek Belkin Stand Pro je prvním produktem využívajícím framework DockKit od Applu
  • Podporuje rovněž nabíjení Qi2 a neschází mu ani integrovaná baterie
  • Součástí balení je kabel i adaptér, cena však činí nemalých 5 tisíc korun

Společnost Belkin uvedla nový otočný stojánek pro iPhony. Jeho specialitou je schopnost uživatele trackovat, i když se pohybuje po místnosti.

První zařízení využívající frameworku DockKit od Applu

Novinka uvedená v rámci veletrhu CES 2024 nese označení „Stand Pro“ a představuje motorizovaný stojánek s 360stupňovým otočným mechanismem. Zároveň se jedná o vůbec první zařízení, které využívá nový framework DockKit od Applu, jenž umožňuje propojení s iPhonem bez nutnosti instalovat jakékoliv dodatečné aplikace, uvádí The Verge.

Samozřejmostí je rovněž chytré uchycení iPhonů skrze technologii MagSafe. Telefon tak stačí přiložit a pomocí magnetů se okamžitě přichytí. Držák má přitom schopnost se naklánět nahoru/dolů s poměrně velkým 90stupňovým rozsahem. Přítomnost MagSafe rovněž znamená, že je stojánek kompatibilní s řadou iPhone 12 a novějšími modely, majitelé starších iPhonů mají smůlu, respektive by museli minimálně řešit magnetické přichycení skrze dodatečné pouzdro.

Okamžité spárování včetně nabíjení

Jakmile je iPhone přiložen ke stojánku, automaticky se spáruje skrze NFC. Následně je možné spustit jakoukoliv aplikaci, která využívá kameru, tedy například WhatsApp, FaceTime, Instagram, Microsoft Teams, Telegram či jiné, přičemž se stojánek bude automaticky natáčet tak, aby zůstal uživatel v záběru.

Stojánek Belkin Stand Pro si výrobce cení v přepočtu na 5 tisíc korun.

Díky integraci MagSafe je zaručena rovněž podpora 15W (bezdrátového) nabíjení, avšak pouze za předpokladu, že je stojánek napájen alespoň 30W adaptérem. Kabel i adaptér má být dle belkin.com standardním příslušenstvím. Zajímavostí je rovněž integrovaná baterie, která dokáže zajistit až pět hodin používání na plné nabití. Trackování uživatele je možné vypnout (či spustit) dedikovaným tlačítkem přímo na stojánku. Dokonce neschází ani LED indikátor informující o tom, zda je/není, trackování aktivní.

Stojánek si výrobce cení na 179,99 amerických dolarů, v přepočtu tedy nemalých 5 tisíc korun. Zároveň s tímto modelem oznámil Belkin i vylepšenou verzi dříve představeného stojánku „BoostCharge Pro 3-in-1 Magnetic Stand“, který nyní podporuje standard Qi2. Stejná inovace, tedy podpora nejmodernějšího Qi2, se pak objevila i u zařízení „BoostCharge Pro Magnetic Power Bank“.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze