Blackberry představí tři nové modely

20

BlackBerry se chystá rozšířit svět mobilních telefonů hned trojicí nových modelů. Dva dotykové přístroje nabídnou výbavu střední a vyšší třídy a nezapomnělo se ani na tak typickou klávesnici, která se v příštím roce ukáže také. Zajímavostí je, že všechna tři zařízení poběží na Androidu.

Nejblíže uvedení je BlackBerry Neon, které by se mohlo ukázat už v srpnu tohoto roku. Půjde o přístroj pouze s dotykovou obrazovkou a výbavou na pomezí střední a vyšší třídy. Qualcomm 8952 (Snapdragon 617) doprovodí 3 GB RAM, Full HD displej na úhlopříčce 5,2 palce a 16 GB vnitřního úložiště. Fotoaparáty mají rozlišení 13 a 8 megapixelů. To vše poháněno baterií s kapacitou 2 610 mAh a s podporou QuickCharge 2. I přes hliníkový rám se hmotnost podařilo udržet na 130 gramech. O Neonu unikají informace i z jiných zdrojů, takže to vypadá, že bude mít například čtyři reproduktory a cena se vejde do deseti tisíc.

BlackBerry

Poněkud větší rouškou tajemství je obalen BlackBerry Argon, který se oficiálně představí i v říjnu. Je však víceméně jisté, že to bude telefon ze segmentu vlajkových lodí. 2k displej s úhlopříčkou 5,5 palce, Qualcomm 8996 (odlehčená verze Snapdragonu 820), 4 GB RAM, 32 GB vnitřní paměti, 21Mpx fotoaparát anebo detaily jako čtečka otisků prstů, konektor USB-C nebo podpora Quick Charge 3 nikoho nenechají na pochybách.

TIP! BlackBerry PRIV dostává nový Android 6.0: jaké přináší novinky?

Fandové značky asi budou nejvíce očekávat model Mercury, budou si na něj však muset počkat až do února příštího roku. Dočkat by se měli ale QWERTY klávesnice v kombinaci s 4,5palcovým displejem a poměrem stran 3:2. K tomu Snapdragon 625, 3 GB RAM, 32 GB vnitřního prostoru a fotoaparáty s rozlišením 18 a 8 Mpx. Baterie s kapacitou 3 400 mAh podporuje Quick Charge 3. Telefon by měl být vyroben z hliníku.

Zdroje: howardforums.com

Diskuze ke článku
#Martin
Ten posledny zaujimavy, ten prvy neprodejny ...
bb
Je mi jich skoro až líto, jak se zoufale snaží něco upachtit, ale většině je už dopředu jasný, že prodají opět méně a s větší ztrátou.
Josef
Co je to za nesmysl, že na Androidu se nedá vydělat? Právě naopak. Systém jim vyvíjí Google zadarmo, vývoj vlastního OS by byl drahý a navíc by málokoho přilákal, kvůli nedostatku aplikací a špatnému ekosystému, viz BB OS. Žádná lepší alternativa není. Na Androidu vydělávají výrobci nejvíc. Proto se neuchylují prakticky k žádným alternativám, jako je WP, Ubuntu, Firefox OS, Sailfish, Tizen a kdoví co ještě. Rýžovat lze pouze na Androidu. Největší úspěch ale mají momentálně Číňani a to jen proto, že si sami vyrábí hardware a levně. Zdarma vývoj OS + levná výroba hardwaru = nízké prodejní ceny = velký úspěch.
"Samsung to má jako bokovku" ... ty jsi odborník.. fakt.
satai
Snapdragon 625, pristi rok. Ti si vazne nezaslouzi v tomhle oboru prezit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze