První pohled na BlackBerry KEY2, které začínáme testovat

19
První pohled na BlackBerry KEY2, které začínáme testovat
Fotografie: Ondřej Zástěra, mobilenet.cz
  • Do redakce nám dorazilo nové BlackBerry KEY2, které si rychle představíme ve videu
  • Telefon nabídne větší klávesnici, kvalitní zpracování i velmi slušný výkon

Do redakce nám právě na test dorazil nový model BlackBerry KEY2, který se již prodává. Telefon jsme prvně viděli již na MWC 2018 v Barceloně a začátkem června ho také krátce otestovali. Dnes vám přinášíme video, kde náš testovací kousek rozbalíme a krátce se na něj podíváme.

BlackBerry KEY2 – první pohled

KEY2 se jistě bude srovnávat se svým předchůdcem KEYone. Oproti němu má třeba ostřejší hrany, v ruce se však drží velmi příjemně. Důležité jsou i rozměry a druhá generace je o něco málo vyšší. Může za to především klávesnice, která se o trochu zvětšila. Díky tomu se na ní velmi dobře píše, i když s výrazně velkými prsty to stále nemusí být ono. Klávesnice je také dotyková, takže podporuje gesta a nechybí ani čtečka otisků prstů v mezerníku.

Z konstrukčního hlediska musíme nové BlackBerry také pochválit za gumovou zadní stranu, díky které telefon skvěle drží nejen v ruce, ale i na kluzkém povrchu. Oproti dnes běžným skleněným zádům je také úleva, že je člověk nemusí neustále čistit. Na přední straně se nachází 4,5palcový IPS displej s rozlišením 1 620 × 1 080 px.

Uvnitř najdete osmijádrový procesor Snapdragon 660, který je doplněn o 6 GB RAM. Základní varianta pak nabídne 64 GB interní paměti. O výdrž se stará baterie s kapacitou 3 500 mAh. Operačním systémem je Android 8.1 Oreo a nechybí ani základní nabídka BlackBerry aplikací. Poprvé také telefon od BlackBerry nabídne duální fotoaparát.

BlackBerry KEY2 můžete pořídit za doporučenou cenu 16 999 Kč. Právě pro vás začínáme připravovat recenzi. Pokud vás zajímá něco konkrétního, napište nám dotaz do komentářů.

Technické parametry BlackBerry KEY2 Single SIM

Kompletní specifikace
Konstrukce151,4 × 71,8 × 8,5 mm, 168 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,5" (1 620 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 056 × 2 704), LED dioda, autofocus, video: 4 096 × 2 304 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 660, CPU: 4×2,2 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 8.1
Akumulátor3 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:32 hodin
Dostupnostčervenec 2018, 16 990 Kč
Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
Ostružinka je sice hezká, ale za daný hardware poněkud moc drahá. A ani klávesnice, ani nějaký bezpečnostní software to nezachrání.
Carmelo
Rád bych se k blackberry s qwerty vrátil, kdyby ten telefon byl kompaktní, tzn o dva centimetry menší
Uwe
Rád bych věděl, jak je na tom v porovnání s klávesnicí BB Passport. Pak jak je to s citlivostí na wifi, hlasitostí a kvalitou sluchátkového repráku, výdrží baterie při reálném používání, zakompoování klávesových zkratek (nemyslím jen spouštění aplikací, ale třeba S pro Search, T pro Top, B pro Bottom pro pohyb na webové stránce atd.). Abych věděl, jestli už mám teda vyměnit Passporta:).
Díky.
Adolf Hitler
To by mě zajímalo, který magor dnes ještě používá Passport nebo cokoliv s BB OS.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze