BlackBerry Messenger 6.0: nová sociální platforma

1

Každý, kdo měl někdy zkušenost se zařízením BlackBerry, se jistě setkal také s BlackBerry Messengerem. Tato služba speciálně pro zařízení BlackBerry by se s klidem dala označit za nejpropracovanější mobilní internet messenger. S novou verzí 6.0 však přijdou nové vlastnosti a z BBM se stane jedinečná sociální platforma.

BlackBerry logo

BlackBerry Messenger je internetový kecálek, který je speciálně navržený pro zařízení BlackBerry a jejich uživatele. Jako jednoznačný identifikátor zařízení BlackBerry zde slouží číslo PIN, neboli Personal Identification Number. Tato hexadecimální osmimístná číslice je pro každé zařízení BlackBerry unikátní. Nové kontakty v adresáři BBM se přidávají právě pomocí PIN, který je často také interpretován jako barcode a aplikace ho dokáže sama pomocí fotoaparátu rozpoznat.

TIP! Přečte si také naší recenzi Recenze BlackBerry Torch 9800: recenze kanadské dokonalosti

Kromě samotných kontaktů však BBM nabízí i mnoho dalších možností. Kontakty můžete řadit do kategroií, chatovat skupinově se svými kontakty a nebo zakládat nejrůznější skupiny, ve kterých může být až 30 členů. Je to velice flexibilní a oblíbený komunikační nástroj což dokazuje také více než 35 milionů aktivních uživatelů po celém světě. Ovšem nový BlackBerry Messenger 6.0 přináší mnoho novinek, které tuto službu ještě rozšiřují. RIM chce využít obrovského potenciálu BBM a udělat z něj prakticky novou sociální platformu a zábavní centrum.

  • možnost hrát s ostatními BBM uživateli hry a používat svoji přezdívku také ve hrách
  • podle zákulisních informací společnost “Gamemachi” již začala vyvíjet hru (hry) pro novou herní platformu BBM 6.0
  • “křížový chat” umožní komunikaci mezi uživateli, aniž by byli v seznamu kontaktů (pravděpodobně to bude muset být přes někoho jiného či prostřednictvím hry)
  • možnost sdílení stavu rozšířeného o zprávy z her (podobně jako je tomu u “Právě poslouchám…”)
  • pravděpodobně se zvýší kapacity skupin BBM
  • zatím se zdá, že nový BBM 6.0 bude možné používat na všech zařízeních s OS 5+

TIP! Přečte si také naší recenzi Recenze BlackBerry Pearl 3G 9100/9105: opravdová perla

Na videu níže můžete vidět záznam z prezentace RIMu na MWC v Barceloně.

Máte zkušenosti s BlackBerry Messengerem? Jak se Vám tyto nové funkce zamlouvají?

Zdroje: pocketnow.com

Diskuze ke článku
thron
messenger nemám rád...někdy dávno jsem ho používal, ale teď raději facebook chat, nebo gmail chat, nebo jestli chci i video, tak skype...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze