Bezpečnost na prvním místě. Vodafone zákazníkům nastaví dvoufázové ověřování

5
Bezpečnost na prvním místě. Vodafone zákazníkům nastaví dvoufázové ověřování
Fotografie: Vodafone
  • Nový způsob přihlášení bude dostupný ve webové samoobsluze i aplikaci Můj Vodafone
  • Využívat jej budou muset všichni zákazníci Vodafonu
  • Zákazníci o této skutečnosti již byly informování SMS a e-mailem

Vodafone se rozhodl lépe zabezpečit své zákazníky a přístup k samoobsluhám opatřit dvoufázovým ověřením. Týká se to nejen webové samoobsluhy, ale také přístupu do aplikace Můj Vodafone. Na začátku to sice znamená pro uživatele drobnou práci navíc, ale následně bude váš účet mnohem lépe chráněn, a to by mělo být tím vůbec nejdůležitějším.

O novém způsobu přihlášení k samoobsluhám Vodafone své zákazníky již s předstihem informoval prostřednictvím SMS zpráv a e-mailů. Přejdou na něj totiž všichni zákazníci Vodafonu. Dvoufázové ověření funguje velmi jednoduše. Pro přihlášení využíváte vaši e-mailovou adresu a heslo, které musí být alespoň 8místné a složené z alespoň jednoho velkého písmena, čísla a speciálního znaku. Pro zvýšení bezpečnosti však samotné přihlášení potvrdíte ještě SMS zprávou, ve které přijde unikátní kód.

Jaké výhody má přihlašování e-mailem s dvoufázovým ověřováním?


  • Vyšší zabezpečení – díky dvoufázovému ověření pomocí jednorázového kódu.
  • Snadná obnova hesla – když své heslo zapomenete, jednoduše si ho on-line cestou obnovíte.
  • Správa více účtů – pod jedním přihlášením můžete pohodlně spravovat všechny služby a účty, a to nejen svoje, ale i svých blízkých (pokud od nich získáte přístup).
  • Možnost správy účtu pro ostatní – sami můžete udělit přístup pro přihlášení k vybrané službě nebo zákaznickému účtu někomu ze svých blízkých nebo třeba kolegovi z firmy. Každý se přihlašuje vlastním e-mailem.
  • Nemusíte si pamatovat číselné heslo (operátor jeho části může poptávat kvůli ověření) – číselné heslo kdykoliv zjistíte v samoobsluze Můj Vodafone. Využijete ho pro hlasovou a SMS samoobsluhu a pro kontakt s Vodafonem v prodejně nebo na Lince péče o zákazníky.
tisková zpráva
Diskuze ke článku
Miroslav Pelej
Miroslav Pelej
Vodafone jsou trubci,staré přihlášení bylo přes otisk prstu,bylo to jednoduché a spolehlivé, nové je přes sms kód... proč to dělat jednoduše když to jde složitě.
Standa Kadeřábek
Nepoužitelné, jestli to nezjednoduší tak změním operátora
Mirek
Mirek
SMS kod je zapotreni jen pres webove rozhranni. V aplikaci potreba neni.
Marta Foltýnová
Nový způsob přihlašování je do té míry uživatelsky nevstřícný a zdlouhavý, že zvažuji o změně operátora.Nevím, jaký jiný způsob přihlašování může být bezpečnější, než je otisk prstu, který je pro každého jedince naprosto jedinečný. Nový způsob přihlašování je ve stylu''čím hůř, tím líp''.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze