Bezpečné prohlížení fotek a rychlé přenosy souborů

Android aplikace týdne
Bezpečné prohlížení fotek a rychlé přenosy souborů
  • Dnes se zaměříme na dvě malé a užitečné aplikace, které se hodí mít po ruce
  • Secure Photo Viewer ochrání vaše soukromí ve chvílích, kdy chcete někomu ukázat pár fotek
  • Naopak Mi Drop pomůže snadno a rychle sdílet soubory, obrázky a dokonce i aplikace pomocí Wi-Fi propojení

Bezpečné prohlížení fotek a rychlé přenosy souborů – Android aplikace týdne

Secure Photo Viewer

První aplikací dnes bude zajímavý Secure Photo Viewer, jehož jméno hovoří za vše. Určitě se vám někdy stalo, že jste chtěli ukázat kamarádům pár fotek a oni si rovnou začali prohlížet i zbytek vaší fotogalerie. Tato aplikace podobné situaci jednoduše zabraní, navíc funguje v podstatě jen jako jednoduchý doplněk. Její ikonku byste totiž na ploše hledali zbytečně.

Secure Photo Viewer

Namísto toho stačí otevřít vaší galerii a zaškrtnout fotky, které chcete kamarádům ukázat. Poté klepnete na klasické tlačítko sdílení a vyberete namísto někoho z přátel novou možnost Secure Photo Viewer. Následně stačí podle pokynu na obrazovce telefon obyčejně zamknout, opět rozsvítit a už si může kdokoli prohlížet vámi vybrané fotky.

Do samotného telefonu se však nikdo jen tak nedostane, jelikož k tomu by jej musel nejprve odemknout. Zamknutý je telefon vaším heslem, gestem či otiskem prstu, který používáte běžně pro odemykání telefonu. A to je vše, žádné další triky aplikace nemá. Je jednoduchá, kompletně zdarma, efektivní a může se občas celkem hodit.

Stáhnout Secure Photo Viewer

Google Play (zdarma)

Mi Drop

Stejně užitečná může být ale i naše druhá aplikace, která pochází z dílen známého výrobce všeličehos chytrého a telefonů zvlášť, tedy Xiaomi. Mi Drop slouží k rychlému posílání souborů mezi zařízeními. Navíc je aplikace kompletně zadarmo, bez reklam a funguje mnohem rychleji než Bluetooth. Posílání zde totiž probíhá vytvořením Wi-Fi hotspotu a nepotřebuje k přenosu ani internet či mobilní data.

Mi Drop

Stačí si vybrat přezdívku a klepnout na tlačítko „Odeslat“. Nyní vyberete, zda chcete poslat obrázky, hudbu, videa, soubory, anebo dokonce i aplikace. Poslat přitom můžete klidně i více druhů souborů najednou a až budete s výběrem spokojeni, stačí váš výběr opět potvrdit klepnutím na „Odeslat“. Druhý uživatel musí během toho na své zařízení jen klepnout na bublinu „Přijmout“. Zelefony se následně propojí a soubory rychle pošlou.

Mi Drop

A to je opět v podstatě vše. Je tu i pár dalších vlastností, jako že pokud se posílání přeruší, můžete na něj později navázat a není nutné vše posílat od začátku. Mi Drop je velice prostá aplikace, ale je velmi šikovná a funkční. Stáhnout si jí navíc můžete do telefonu jakéhokoli výrobce s Androidem 4.4 a novějším. Pokud tedy často s přáteli něco sdílíte a chcete si rychle posílat soubory všeho druhu, rozhodně si Mi Drop stáhněte a vyzkoušejte.

Stáhnout Mi Drop - File Transfer & Share Tool

Google Play (zdarma)

Partnerem seriálu Android aplikace týdne je ASUS.

ASUS ZenFone 4 Logo
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze