Benzina představila aplikaci pro bezkontaktní platby mobilem přímo u stojanu

4
Benzina představila aplikaci pro bezkontaktní platby mobilem přímo u stojanu
Fotografie: benzina.cz
  • Benzina uvádí na trh mobilní aplikaci Benzina platby, díky níž je možné na jejích čerpacích stanicích platit za natankované palivo mobilním telefonem přímo u stojanu
  • Platby jsou bezpečné a zákazník má vždy možnost kontroly platby přímo na stojanu
  • Nevýhodou je nemožnost spárování plateb s Tank kartou pro získání slevy, nicméně společnost slibuje, že možnost přidá

S aplikací Benzina platby odpadá nutnost chodit do obchodu, platba je rychlá a pohodlná. Prakticky funguje tak, že si zákazník po natankování načte do telefonu unikátní QR kód ze stojanu a automaticky se mu zobrazí platební údaje, které potvrdí, a tím za tankování zaplatí. Aplikace ohlásí odeslání platby, zobrazí účtenku a zákazník může spokojeně odjet.

Trendem dnešní doby je přesun od plateb hotovostí či platební kartou k platbám přes mobilní telefon, proto řidičům nabízíme jednoduchou a bezpečnou mobilní aplikaci. Benzina platby je unikátní řešení, které řidičům uspoří čas strávený na čerpací stanici,“ říká Marek Zouvala, ředitel sítě čerpacích stanic Benzina, odštěpného závodu Unipetrol.

Do aplikace Benzina platby je nyní možné přiřadit bankovní kartu. Aplikace při platbě vyžaduje zadání bezpečnostního kódu nebo se lze přihlásit biometricky, otiskem prstu nebo díky Face ID – záleží na typu mobilního zařízení. Lze ji používat i bez trvale přiřazené karty, zákazník však v takovém případě musí při každém tankování přepisovat údaje ze své platební karty. Aplikace rovněž zobrazuje přehled uskutečněných transakcí a účtenku, kterou lze exportovat ve formátu PDF. Zákazníci, kteří si nainstalují aplikaci, tak budou mít v telefonu úplnou a přehlednou evidencí svých plateb za tankování.

Aplikace Benzina platby funguje v prostředí Android a iOS a lze ji zdarma stáhnout a nainstalovat z Google Play i App Store. Platit pomocí chytrého mobilního telefonu s nainstalovanou aplikací Benzina platby lze na všech veřejných čerpacích stanicích Benzina za natankování benzínu, motorové nafty, AdBlue a CNG.

Aktuálně je nevýhodou, na kterou si zákazníci stanice stěžují, to, že nelze aplikaci pro bezkontaktní platby mobilem přímo u stojanu spárovat s tzv. Tank kartou, která poskytuje například slevu při čerpání paliv. Společnost na dotazy odpovídá, že implementace je v plánu, viz komunikace na sociálních sítích i vyjádření v tiskové zprávě: „Postupně se platební možnosti rozšíří i na tankovací karty Benziny – Tank Kartu Easy a Business.“ Nicméně současně nedokáže garantovat datum, kdy se tak stane.

Nakonec dodejme, že pokud vás zajímá více zpráv spojených s automobilismem, určitě nezapomeňte sledovat náš sesterský web fDdrive.cz.

Stáhnout Benzina platby

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Jarek
Dobrý den, prosím potřeboval bych si do svého obchodu pořídit kvalitní čtečku QR a čárových kódů, poradíte mi prosím někdo s výběrem?
Ondrej
Já jsem se s výběrem dost natrápil, a nekoupil jsem hned na poprvé úplně dobrou čtečku, byla hodně pomalá, a dost drahá, pak jsem koupil čtečku za 1700 korun, který funguje skvěle, takže neplatí, že čím dražší, tak tím lepší.
Jarek
A dokáže tedy načítat oba dva kódy bez problémů? Kde jste prosím tu čtečku koupil?
Ondrej
Ano dokáže, a velice důležité také je, že to dokáže hned poprvé, a velice rychle, takže se nezdržujete od práce, kupoval jsem čtečku z eshopu www.nc.cz

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze