Audi A3 Sportback e-tron: První nabíjecí plug-in hybrid

4

Automobilka Audi oficiálně představila pro český trh plug-in hybridní model Audi A3 Sportback e-tron. Jedná se o první model s možností nabíjení. Čistě na elektrický pohon ujede až 50 kilometrů a překvapí jízdní dynamikou.

Audi oficiálně představilo model A3 Sportback e-tron. Jedná se o první plug-in hybridní model od automobilky Audi s možností vnějšího nabíjení. Na elektrický pohon je Audi A3 Sportback e-tron schopno ujet 50 kilometrů při nulových emisích. Pokud vám elektrická energie dojde, pak se z vozu stává typický hybrid, kde hlavní slovo má spalovací motor 1,4 TFSI, jenž využívá elektrickou energii pro nižší spotřebu.

TIP: Audi R8 e-tron: Elektrický supersport míří do prodeje

V hybridním režimu je e-tron schopný ujet až 940 kilometrů, což při výkonu 204 koní a 350 N. m. točivého momentu není vůbec špatná hodnota. Zrychlení z klidu na sto kilometrů za hodinu je otázkou 7,6 sekund. Maximální rychlost je 222 km/h. Pokud však použijete pouze elektrický pohon, který má výkon 100 koní a 330 N. m točivého momentu, pak zrychlení proběhne ještě o 2,7 sekund rychleji, ale kvůli velkému odběru energie při vysokých rychlostech je maximální rychlost stanovena na 130 km/h. Kombinovaná spotřeba má být pouze 1,5 l/100 km a z baterii bude odsáto 114 Wh/km. Nabití prázdného akumulátoru trvá 2 hodiny a 15 minut, respektive 3 hodiny a 45 minut z běžné domácí sítě.

Audi A3 Sportback e-tron

Audi A3 Sportback e-tron si můžete pořídit například ve výbavě Attraction, která zahrnuje LED světlomety, 17palcová kola z lehké slitiny, logo e-tron na předním blatníku a masce chladiče, dále Advanced key, palubní počítač, automatickou klimatizaci, multifunkční volant, MMI Radio a Audi drive select. To vše vás vyjde na 989 900 korun.

Audi A3 Sportback g-tron - motor

Samozřejmostí je také možnost sáhnout po výbavovém stupni Ambition, který navíc přidává osmnáctipalcová kola, navigaci MMI plus a parkovací senzory. Zde je cena stanovena na 1 073 900 korun, ve které je, stejně jako u výše zmíněné výbavy, zahrnutá dvojice nabíjecích kabelů.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Naposledy upraveno: 1. 3. 2015 09:37
Nezabudli ste náhodou na zameranie Vášho webu? Či nemáte o čom písať a treba splniť kvótu?
Hybridné vozidlá podľa mňa nemajú veľa spoločné s mobilnými telefónmi a prislúchajúcimi technológiami, opravte ma ak sa mýlim?
(Ne)kvalitou obsahu sa nebezpečne približujete MM.cz...
Rendy
Zajímavý novy smartphone.
Petr
Není to lepší zrychlení dosažené v kombinaci benzín+elektromotor? Nějak se mi nezdá, že by to jen 100k motor dokázal.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze