Asus představil dalšího konkurenta MacBooku: ZenBook 3 Deluxe

9

Asus ZenBook 3 Deluxe je větším bratrem ZenBooku 3. Opět se tak můžeme těšit na velmi dobře zpracované tenké tělo s nekompromisním výkonem. Tak vysoká kvalita samozřejmě neunikne ani srovnání s MacBooky, které se úrovní zpracování řadí mezi to nejlepší na trhu. Podaří se Asusu opět potrápit kalifornského konkurenta, nebo tentokrát Apple uhájí své postavení?

ZenBook 3 se bez pochyb řadí mezi nejhezčí notebooky s Windows. Svým zpracováním a výkonem jednoznačně určil aktuální vývojový trend notebooků. Konkurenta sice spatřil v již zmíněném MacBooku (12"), ale i ten nechává technologicky poměrně daleko za sebou a jedinou výhodou MacBooku může být operační systém. Podaří se novému modelu ZenBook 3 Deluxe opět papírově převálcovat konkurenci?

ASUS ZenBook 3 Deluxe – CES 2017

ZenBook 3 Deluxe vypadá na fotografiích skvěle. Nadšení neupadá ani po zhlédnutí technických parametrů. Hned v úvodu upoutá tenkost pouhých 12,9 mm. Asus si o porovnání s MacBookem přímo říká. Zatímco menší ZenBook 3 byl přímý konkurent MacBooku (12"), nyní má ZenBook 3 Deluxe 14palcový displej a srovnávat jej tak budeme s 13palcovým MacBookem Pro. Asus tedy hned na začátek boduje tenkostí, zbylé rozměry má sice lehce lepší MacBook, ale je o palec menší.

Hmotnost 1,1 kg je také bezkonkurenční a na 14palcové zařízení je to skutečně skvělá hodnota. Společnost z Cupertina opět zapláče, protože i její 13palcový MacBook Air váží víc.

Asus ZenBook 3 Deluxe

Vzhledem k rozměrům je jasné, že portovou výbavu nemůže tvořit nic jiného než USB-C. Ty se na ZenBooku 3 Deluxe nacházejí hned třikrát, z toho dva s podporou Thunderbolt 3. Pomocí nich můžete připojit například dva 4K monitory. Naštěstí se nezapomnělo na 3,5mm jack a klasická sluchátka ještě nemusíte měnit za bezdrátová. I když samozřejmě by to nebyl problém, Bluetooth je přítomen, a to konkrétně ve verzi 4.1. Nelze očekávat také nic jiného než rychlé Wi-Fi připojení 802.11a/b/g/n/ac.

Uvnitř se následně nachází procesory Intel Core i5-7200U u slabší konfigurace, silnější má Intel Core i7-7500U. K dispozici budete mít až 16 GB RAM a připlatit si můžete až za 1TB SSD. Předinstalované budou Windows 10 Home nebo Pro. Asus udává, že na baterii bude ZenBook 3 Deluxe schopen práce až po dobu 10 hodin, opět skvělá hodnota. Za kvalitu zvuku se zaručuje Harman Kardon a ZenBooku 3 Deluxe tak z kvalitní výbavy nic nechybí. Velmi dobře vypadá i touchpad, jenž má v pravém horním rohu integrovanou čtečku otisku prstů.

Hlavní přednosti Asusu ZenBook 3 Deluxe:

  • procesor Intel Core i7-7500U nebo i5-7200U
  • až 16 GB RAM
  • hmotnost jen 1,1 kg
  • 3× USB-C (2× Thunderbolt 3)
  • 14" Full HD displej
  • 10hodinová výdrž na baterii

Pro Asus to vypadá na další bestseller. Papírové předpoklady jsou skvělé a nejen inženýrům v Applu se orosila čela. Na závěrečný verdikt je ale příliš brzy. ZenBook 3 Deluxe teprve projde kompletními prvními dojmy a následně naši recenzí. Na závěr si tedy ještě počkáme, a to také z dalšího důvodu – zatím totiž neznáme cenu ani přesnou dostupnost. Na evropském trhu bychom se mohli dočkat někdy v průběhu druhého kvartálu. První neoficiální odhady ceny hovoří o částce kolem 50 tisíc korun, jedná se ale pouze o spekulaci.

Technické parametry ASUS ZenBook 3 Deluxe

Kompletní specifikace
Konstrukce329,4 × 214,1 × 12,9 mm, 1 100 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
Displej?, 14" (1 920 × 1 080 px)
ChipsetIntel Core i7-7500U, CPU: 2×3,5 GHz, GPU: Intel HD
PaměťRAM: 16 GB, disk: 1 000 GB (SSD), paměťové karty: ?
Konektory3× USB 3.0, ?× USB 2.0, video: USB-C (DisplayPort), další: Thunderbolt
Datové funkcemodem: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systémWindows 10
Akumulátor46 Wh, udávaná výdrž: 10 hodin
DostupnostQ2 2017, ?
Diskuze ke článku
goofyo1
goofyo1
Zcela upřímně, nepovažoval bych za konkurenci kus hardwaru, které jsou oba na špičkové úrovni, ale především operační systémy - to je důvod, proč lidé kupují notebooky s Windows nebo MacBooky od Applu.
Xwert Is
Xwert Is
Dúfam že si povšimnete aj LG Gram pretože to je tiež solídny Ultrabook.
Pavel
.. de lax?
:-)
Proč ne rovnou de latex?
Jab
Ta cena by byla moc. Imho většina uživatelů by asi unesla poloviční kapacitu SSD. Tam bych viděl primární možnost, kde ušetřit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze