Nové ZenFony 8 od ASUSu odhaleny. Jeden má výklopný foťák, druhý je kompaktní

3× aktualizováno
Nové ZenFony 8 od ASUSu odhaleny. Jeden má výklopný foťák, druhý je kompaktní
Fotografie: ASUS
  • Premiéra proběhne 12. května ve večerních hodinách
  • Dočkáme se modelů ZenFone 8 Flip a ZenFone 8 s kompaktními rozměry
  • Dojde na procesor Snapdragon 888 či zvýšenou odolnost

Aktualizováno 6. 5. 2021

Tentokrát jsme se novinek nedočkali od ASUSu, nýbrž od 91mobiles.com, který odhalil vzhled chystaných novinek ZenFone 8 Flip a ZenFone 8. Prvně jmenovaný si zachová otočný modul s fotoaparáty, nabídne 6,67palcový AMOLED displej s 90Hz obnovovací frekvencí nebo Snapdragon 888. Hlavní fotoaparát má mít 64 megapixelů a nebude chybět ani 8megapixelový teleobjektiv. Baterie poskytne kapacitu 5 000 mAh a podporu 30W nabíjení. Rozměry telefonu mají být 165 × 77,3 × 9,5 mm, přičemž vyšší hmotnost 230 gramů půjde na vrub baterie i otočného mechanismu fotoaparátů.

ASUS ZenFone 8 Flip

Možná ještě zajímavější však bude klasický ZenFone 8, který bude plnit roli velmi kompaktního Androidu. Rozměry totiž mají být jen 148 × 68,5 × 9 mm a hmotnost 170 gramů. Displej se proto musel zmenšit na 5,92", ale zachová si Full HD+ rozlišení. Beze změny bude také procesor, nadále tak čekejme Snapdragon 888 i 8GB RAM. Nijak zásadně nevadí baterie s kapacitou 4 000 mAh, neboť je k dispozici 30W nabíjení. Chybět nebude ani 3,5mm jack.

ASUS ZenFone 8
ASUS ZenFone 8

Aktualizováno 3. 5. 2021

Chystaný ZenFone 8 bude oslňovat další vítanou vlastností. ASUS na Twitteru potvrdil, že bude telefon splňovat stupeň krytí IP68. To znamená, že odolá prachu a vodě. Mimochodem to bude vůbec první telefon od ASUSu, který zvládne i drsnější podmínky.


Aktualizováno 29. 4. 2021

ASUS pokračuje v postupném odhalování chystané novinky ZenFone 8. Dnes jsme se dozvěděli, že nebude postrádat 3,5mm jack. Je radost vidět, že někteří výrobci nedají na hudební konektor dopustit.


Původní informace z 27. 4. 2021

ASUS začal připravovat půdu pro představení svého klíčového telefonu, možná však celé řady. Řeč je o ZenFonu 8, na který výrobce láká skrze Twitter. Dozvěděli jsme se, že půjde o vysoce výkonné a současně kompaktní zařízení. Možné spekulace o malém ZenFonu se objevily již v únoru, avšak je otázka, zda ASUS nepředstaví více než jen jednu novinku.


Motivem pozvánky na představení novinky jsou číslice 8. Ty dávají tušit nejen název ZenFone 8, ale je tu i možnost nasazení vrcholného procesoru Snapdragon 888. Více podrobností tchajwanský výrobce neprozradil. Vše se však dozvíme již 12. května 2021 od 19:00, kdy dojde k oficiálnímu představení.

Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Sem zvedavej. To muze byt celkem fajn...
Martin Vinduška
Martin Vinduška
Zepředu jak můj Honor 20, zezadu cokoli od Xiaomi, ale zaplaťpámbu za špičkový HW pod 6 palců.
Radek Janík
Radek Janík
Je mi přinejmenším záhadou, že zenfone 8 s flip kamerou má úplně stejně parametry jako rok starý zenfone 7 včetně modulů kamery. Jediný rozdíl je snapdragon 888 to jako za rok neudělali žádný pokrok dali tam jen jiný čip a obalili do trošku odlišného těla a snaží se nám prodat stejný telefon i letos. Jsem zvědavý na cenu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze