Asus new PadFone Infinity: mírná evoluce, vyšší výkon

6

Asus dnes představil na Tchaj-wanu novou generaci svého hybridního zařízení Asus PadFone Infinity, které do názvu dostalo přízvisko "new". Spíše než na nějaké výraznější změny se tak můžeme těšit pouze na mírná vylepšení, které se týkají zejména použití výkonnějšího procesoru nebo přidání slotu pro paměťové karty.

Lepší výkon a nově i slot na karty

Třetí generaci svého mobilu s dokovací stanicí v podobě tabletu PadFone Infinity představil Asus letos v únoru na veletrh MWC v Barceloně. Tehdejší verze dostala čtyřjádrový procesor taktovaný na 1,7 GHz, 2 GB RAM a 64 GB interní paměť nebo pětipalcový FullHD displej, tedy doopravdy špičkovou výbavu i na dnešní poměry. Hlavní změnou nové verze, která přichází po půl roce, je nový nejvýkonnější čipset od Qualcommu s označením Snapdragon 800 s čtyřjádrovým procesorem taktovaným na 2,2 GHz. Další novinkou je přidání slotu na microSD karty, což sebou však přináší i snížení kapacity interní paměti z 32 GB / 64 GB na polovinu, tedy 16 GB a 32 GB. Dočkali jsme se nově také sekundárního mikrofonu pro potlačení okolního hluku při telefonování.

Mírné změny se dočkala i kovová zadní strana z broušeného hliníku, která dostala nový diamantový řez, díky čemuž vypadá telefon mnohem dražší než dosud. K černému provedení "Titanium Black" přibyla i bílá varianta "Platinum White".

Jemného faceliftu se dočkala i softwarová výbava, která není již postavená na Androidu 4.1, ale na novější verzi 4.2. Asus si pohrál s celou nadstavbou, tak aby lépe odpovídala designovému pojetí telefonu včetně zjednodušení ikon některých vestavěných aplikací v Androidu. Softwarového vylepšení se dočkal i fotoaparát. Sice jde o stále stejnou třináctimegapixelovou kameru se světelností f/2.0, přepracovaná aplikace získala funkci PixelMaster, která kombinuje několik pixelů dohromady a vytváří tak menší, ale ostřejší a čistší třímegapxilové fotografie. Funguje to na podobném principu jako převzorkování, které používá Nokia u své technologie PureView. Asus slibuje, že aktualizaci na novou verzi Androidu dostane i stávající PadFone Infinity, ale nezveřejnil, kdy se tak stane.

Většina parametrů zůstává shodných s předchozí verzí

Ostatní technické parametry zůstávají shodné s předchozí generací PadFone Infinity. Telefon nabízí pětipalcový Super IPS+ displejem s FullHD rozlišením (1920 x 1080 pixelů) a jemnost 441 ppi. Jeho dok pak nabídne shodné rozlišení na úhlopříčce 10,1". Výkon telefonu pak podtrhuje použití 2GB RAM. Telefon zvládá práci nejen v síti GSM a WCDMA, ale podporuje i LTE s rychlostí až 100 Mbit/s a DC-HSPA+ (42Mbit/s). Datové funkce doplňuje Wi-Fi s protokoly 802.11a/b/g/n/ac s funkcí Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.0 a NFC, jehož anténa je vtipně ukryta pod logem PadFone. Z dalších možností připojení nechybí 3,5 mm sluchátkový výstup a MyDP port, který umožňuje přes MicroUSB přenášet video až v rozlišení 1080p.

Kromě již zmiňované zadního fotoaparát s LED diodou a autofokusem nabízí telefon i dvoumegapixelovou přední kameru. Navigace v telefonu pracuje kromě amerického systému GPS i ruský GLONASS a nechybí ani elektronický kompas. O napájení telefonu se stará vestavěná baterie s kapacitou 2400 mAh.

Další baterii s obří kapacitou 5000mAh, která prodlouží výdrž kompletu až trojnásobně, pak naleznete v doku, kde máte navíc k dispozici přední kameru, microUSB 2.0 port a přídavné antény pro GSM, WCDMA a LTE, a také reproduktor s technologií ASUS SonicMaster.

Zajímavostí je, že new PadFone Infinity je plně kompatibilní s předchozí verzí. Nový telefon tak bez problémů použijete i se starým dokem. Telefon by měl stát nedotovaný 640 dolarů bez daně, tedy v přepočtu 15 000 Kč s daní a samotný dok pak vyjde na 240 dolarů bez daně, tedy v přepočtu 5 600 Kč s DPH. Bohužel stejně jako u současného modelu Infinity ani zde není k dispozici klávesnice nebo "bondovské" Bluetooth sluchátko kombinované se stylusem, kterým se mohl pochlubit první PadFone.

TIP: přečtěte si recenzi Asus Padfone 2

Technické parametry ASUS new PadFone Infinity

Kompletní specifikace
Konstrukce143,5 × 72,8 × 8,9 mm, 145 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 800 MSM8974, CPU: 4×2,2 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor2 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ4 2013, 15 000 Kč

Zdroje: phonearena.com, engadget.com

Diskuze ke článku
Lukáš Kasík
15000kč? To vypadá dost podezřele, když předchozí infinity stál 25000kč
Adam
Chtel bych se zeptat zda se bude prodavat i u nás? Jestli ano kdy asi? Nebo je to zase jen pro vyvolené staty?
Paullik74
Také by mě zajímala dostupnost v ČR. Případně jestli je možnost se k němu nějak dostat a aby fungoval u nás v Česku. Kdyby někdo věděl, budu rád za info. na mail Paullik74@seznam.cz.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze