Samsung není jediný, kdo si pomáhal v benchmarcích

6

Samsung je nyní pod palbou kritiky, že si u některých svých top smartphonů uměle vylepšoval výsledky benchmarků zvyšováním taktu procesorů pouze u benchmarků. Ukazuje se však, že Samsung není jediný výrobce, který má máslo na hlavě, a výrobců, kteří si takto pomáhají, je mnohem víc. Patří mezi ně LG, HTC i Asus.

Samsung minulý týden vyvolal silnou vlnu nevole, když vyšlo najevo, že si přetaktováním vylepšoval výsledky benchmarků u nového Galaxy Note 3. Podle zprávy, kterou vypracoval server AnandTech,ks podvádění Samsungu není ojedinělý exces, ale spíše běžná praxe a mezi hříšníky jsou i LG, HTC, Asus a další.

Tip: Benchmark je mantrou: výkon Galaxy S4 je v nich údajně zvýšen

Tyto smartphony si pomáhaly v benchmarcích

Firmy použily zvýšení taktu CPU alespoň u jednoho modelu a podle AnandTech tak získaly v běžně používaných benchmarcích jako jsou 3D mark, Antutu, GFX Bench, Vellamo v průměru o necelých 10 procent lepší výsledky než je skutečnost. Nejdále to však přesto dotáhl Samsung, který si upravoval i výkon grafiky. Kterým modelům tedy nemůžeme věřit? Najdete mezi ně vlajkové lodi výrobců, a to modely jako jsou Asus Padfone Infinity, HTC One, HTC One mini, LG G2, Samsung Galaxy S4 a již zmiňovaný Samsung Galaxy Note 3.

Přesto by však hříšníků mohlo být víc. AnandTech zkoumal pouze zařízení běžící na Androidu a i v jeho rámci opomenul některé velké výrobce, jako je Huawei, ZTE či Sony. Najdou se však i tací, kteří takto nepodvádějí. S čistým štítem z této aféry vyšel Google s modely Nexus 4 a Nexus 7, nové modely od Motoroly a herní konzole Nvidia Shield.

Zdroje: engadget.com, anandtech.com

Diskuze ke článku
Luky Kuky
Luky Kuky
Ve výsledku jen hlupáci dle benchmarku vybírají telefon. Benchmark má však hodnotu pro lidi, kteří rádi flashují a honí procenta výkonu při taktování..
Lukáš
Aneb android v praxi, nechtěl bych být tím co nad laděním telefonu a testováním v benchmarcích strávil nemalou chvíli, abych teď zjistil, že vše bylo zbytečné a celou dobu jsem koukal na nesmyslné údaje a tabulky, opravdu k pobavení a že pár lidí znám co flashují, tuní a kdo ví co, nu asi si půjdu rýpnoutXD
grom51
samsung trapně všude :DD hlavně note 3 aby porazil Z1

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze