Asus PadFone Infinity naživo z MWC: je to ultimátní kovový krasavec

Před několika hodinami jsme se zúčastnili tiskové konference Asusu, na které tento výrobce představil dvojici zajímavých zařízení. V tomto článku se vám pokusíme předat naše první dojmy z toho zajímavějšího - Asusu PadFone Infinity. A rovnou prozradíme, že se nám tento špičkový krasavec opravdu hodně líbil.

Preview: Asus PadFone Infinity: třetí generace smartphonu s tabletovým dokem

Konvertibilní zařízení PadFone je rozhodně nadmíru zajímavá věc. Když nějakou dobu před začátkem MWC začaly prosakovat první informace o tom, že Asus připravuje další generaci, začali jsme se opravdu těšit na to, až si s ní pohrajeme. Zároveň se to ale nezdálo příliš pravděpodobné. Třetí generace tak brzy po druhé? Přeci jen se to ale stalo a vy si tak můžete přečíst naše první dojmy.

Parádní design i funkce

První, co nás na PadFonu Infinity zaujalo, byl jednoznačně jeho vzhled. Vzhledem k tomu, že se jedná o zařízení té nejvyšší cenové skupiny, vybavil jej Asus kovovým tělem, a to opravdu exkluzivním. Přichází s unibody konstrukcí z broušeného hliníku, přední strana ve vypnutém stavu splývá se špičkovým FullHD displejem s pětipalcovou úhlopříčkou, který používá technologii IPS a disponuje opravdu dobrým kontrastem. Pokud se displej aktivuje, vypadá to v kombinaci s velmi tmavými okraji opravdu efektně. Boky jsou podobné jako u iPhonu, s diamantem broušenými hranami. Jako celek vypadá Padfone velmi exkluzivně a těžko bychom hledali lépe vypadající telefon. To se Asusu opravdu povedlo. Na zmíněné zadní straně je kromě kovového provedení ještě jedna zvláštnost. V plastickém logu ASUS ve spodní části je totiž umístěna anténa pro technologii NFC. Asus si toto originální řešení nechal dokonce i patentovat. Celkově musíme uznat, že jsme už dlouho neviděli tak hezké a kvalitně zpracované zařízení.

PadFone je samozřejmě i ve své třetí verzi opět o propojení několika typů různých zařízení. I když fanoušci doufali, že Asus opět obnoví koncept 3 v 1, realita je nakonec jiná. PadFone Infinity je totiž pouze kombinace smartphonu a tabletu tak, jako Padfone 2. Tablet se od loňska skoro nezměnil. Ke zobrazovacím schopnostem jeho Full HD displeje výhrady nemáme. Velkým benefitem a také jedním z hlavních kladů celé ideje je ale to, že tablet obsahuje baterii, která významně (údajně až trojnásobně) prodlouží životnost celého kompletu. Zasouvací mechanismus je stejný, jako u druhé generace a rozhodně nejsou na místě jakékoliv obavy o to, že by vám smartphone mohl při neopatrném zacházení vypadnout.

TIP! veškeré dění v Barceloně shrnuté ve článcích najdete na našem tagu MWC 2013

Nyní něco k výbavě. Podrobné informace o procesoru, grafice a pamětech najdete v našem katalogu a také v podrobném preview. My jen můžeme konstatovat, že i když na tiskovce velmi pravděpodobně byly vystaveny pouze předprodukční kousky s nefinální verzí softwaru, veškeré operace, které jsme prováděli fungovaly tak dobře, svižně a plynule, jako by měl jít PadFone hned druhý den do prodeje. Samotný operační systém už nebyl žádné velké překvapení. Asus sem tam přidal nabídku, animaci či aplikaci navíc, ve výsledku se ale UI od běžného Androidu Jelly Bean 4.1.2, který obsahuje, příliš neliší. Velmi dobré se zdály být také fotky z fotoaparátu. Doufáme ale, že Asus zapracoval na softwaru pro zpracovávání fotografií, aby se neopakoval lapsus, který často předvádí Sony.

Nakonec jsme vás opět nemohli ochudit o podrobné komentované video, ve kterém PadFone Infinity uvidíte naživo v prostředí tiskové konference.

ASUS PadFone Infinity – první dojmy z MWC

Diskuze ke článku
Concionator
Vypadá to velmi dobře a kvalitně!
Petr
A za dalsi 4 mesice Infinity 2..?.. :D Jakozto maniakovi do mobilu by mi nevadilo 3x-4x do roka menit model.. ale kdyz stoji pres 20k... chtelo by to trosku pribrzdit..
Kuba
Je sice hezké, jak pracují na nových verzích, ale vypustit polovinu toho, co dělalo PadFone vizitku po celém světě, toho, proč zaujal je škoda.
xyz
doufám, že už konečně ASUS bude prodávat samotný telefon bez tabletu, protože tablet už mám a ten telefon vypadá opravdu skvěle!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze