OnePlus 7? Náš ZenFone 6 bude lepší, chlubí se ASUS

4× aktualizováno
OnePlus 7? Náš ZenFone 6 bude lepší, chlubí se ASUS
  • Odhalena byla přítomnost Snapdragonu 855 a 6GB operační paměti
  • Potěší silná baterie s kapacitou 5 000 mAh
  • Premiéra proběhne dnes večer ve Valencii

Aktualizováno 16. 5. 2019

Do představení nového ZenFonu 6 zbývá posledních pár hodin. I ty však tchajwanský výrobce využil bezezbytku. Na svůj Twitter umístil příspěvek s fotografií, na které vidíme nejen část zatím nepředstaveného modelu, ale také trefné rýpnutí do konkurence. Tentokrát to odskákalo nové OnePlus 7. ASUS poukazuje na to, že kapacita 5 000 mAh je zásadně více než 3 700 mAh u OnePlus 7.


Aktualizováno 9. 5. 2019

ASUS pokračuje v odhalování klíčových vlastností ZenFonu 6. Nově na Twitteru zveřejnil náčrt telefonu a prozradil, že bude vybaven Snapdragonem 855 či speciálním programovatelným tlačítkem. Nebude chybět USB-C nebo 3,5mm jack. Potěší také trojitý slot pro dvě nano SIM karty a paměťovou kartu. Tchajwanský výrobce nezapomněl ani na informační diodu.

ASUS ZenFone 6

To však není vše, co nově oficiálně víme. Manažer ASUSu se rozhodl další položky z výbavy prozradit pomocí Morseovy abecedy na Instagramu. Dozvěděli jsme se, že na zadní straně bude duální fotoaparát se 48 a 13 megapixely. Vyloženě lákavě pak vypadá baterie s kapacitou 5 000 mAh, opět jde o potvrzenou informaci.

Aktualizováno 3. 5. 2019

Slogan „Defy Ordinary“, který se objevil v novém twitterovém příspěvku výrobce, dává najevo, že se nový ASUS ZenFone 6 pokusí narušit konvence. Fakt, že se nebude jednat o nudně vypadající smartphone potvrzuje i pohled na přední stranu – telefon totiž postrádá výřez a disponuje extrémně tenkými rámečky. Pravděpodobně tak výrobce sáhne po výsuvném mechanismu, který by se mohl dokonce vysouvat oběma směry. Kromě toho se můžeme těšit na Snapdragon 855, 6 GB operační paměti, 48megapixelový fotoaparát či 18W nabíjení. Více se o telefonu dozvíme již 16. května na oficiálním představení, kde bude přítomna i naše redakce.

Aktualizováno 17. 4. 2019

ASUS ZenFone 6(Z) prošel nezbytnou certifikací americkým úřadem FCC, která odhalila několik prvků výbavy. Opět je potvrzen Snapdragon 855 a nově se díky přítomnosti dvojího čísla IMEI dozvídáme, že zařízení bude podporovat dvě SIM karty. Na zadní straně má operovat duální fotoaparát, přičemž hlavní snímač má nabídnout 48megapixelové rozlišení. Dojde též na rychlé nabíjení o výkonu 18 W.

Původní informace ze 2. 4. 2019

Není pochyb o tom, že ASUS plánuje další generaci ZenFonů, protože již oznámil, kdy novinky představí. Stane se tak 16. května a do té doby je ještě nějaký ten týden čas. Můžeme zřejmě počítat s úniky a jeden z nich se nyní povedl skrze Geekbench. Ten odhalil nepřekvapivé informace o procesoru, kterým bude Snapdragon 855. Z toho vyplývá, že by mohlo jít spíše o top model ZenFone 6Z, který nahradí současný ZenFone 5Z se Snapdragonem 845.

ASUS ZenFone 6

Další informace se týká operační paměti, jejíž hodnota má být 6 GB. Je však nasnadě, že ASUS představí více variant a 6 GB nebude maximem. Z tabulky lze vyčíst ještě přítomnost Androidu 9.0 Pie, což ale také není žádné velké překvapení.

Diskuze ke článku
Arny2
To nevypadá vůbec špatně. Pokud to bude dobře odladěné a bude i podpora od výrobce. Tak by to vůbec nebylo špatný. A ta baterka vypadá slibně, že to něco vydrží
Marduck
Ano, kombinace 5000 mah a nejlepsiho chipsetu na trhu pusobi mimoradne atraktivne. Kamen urazu ale muze byt viz druha veta tveho prispevku plus vzhled prostredi a pak take cena, kde tusim, ze se pujde urcite vyse nez u 5z..
Ceneon
Copak se jedná o nějakou zradu?
ASF
Jak vidím, recept na prodejní hit. Jack, slot, pořádná baterie. Jen tak dál.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze