Apple Watch Series 4 budou nejen o 15 % větší, ale i o 14 % jemnější

2× aktualizováno
Apple Watch Series 4 budou nejen o 15 % větší, ale i o 14 % jemnější
  • Apple Watch Series 4 budou upozorňovat na úroveň UV záření
  • Uživatelé hodinek tak mohou předejít zbytečným spáleninám od slunce i rakovině kůže
  • Apple bude nadále držet dvě různé velikosti 38 a 42 milimetrů
  • Zmenšit se mají rámečky, z čehož bude profitovat displej, který má být o 15 % větší u obou velikostí

Aktualizováno 6. 9. 2018

Poté, co bylo odhaleno, že nové Apple Watch Series 4 mají mít o 15 % větší displej (u obou variant) nás samozřejmě zajímalo, jak to bude s rozlišením. Podle informací nalezených v posledním WatchOS 5 Beta by měl 42mm model dosahovat rozlišení 385 × 480 pixelů. To představuje solidní posun oproti Apple Watch Series 3, které s rozlišením 312 × 390 pixelů dosahovaly jemnosti 303 pixelů na palec, zatímco u nejnovější generace se bude jednat o 345 pixelů na palec. Z praktického hlediska to pro uživatele znamená, že se na displej Apple Watch dostane více informací než doposud, jak je patrné i z uniklého renderu.

Aktualizováno 3. 9. 2018

Nové Apple Watch Series 4, které mají být oznámeny již 12. září, mají kromě většího displeje s menšími rámečky nabídnout i několik dalších užitečných vlastností. Zdá se, že jednou z nich bude i určení UV indexu. Alespoň tomu nasvědčuje nedávno uniklý obrázek, na kterém můžeme v levém spodním rohu displeje vidět ukazatel UV záření dle stupnice, kterou využívá Světová zdravotnická organizace (WHO).

Apple Watch Series 4

Při stupni UV záření 6 až 7 je například doporučeno aplikovat opalovací krém s faktorem 30+ každé dvě hodiny, dokonce i během zamračeného počasí. Vyšší stupeň UV záření pak znamená, že by měl uživatel strávit minimum času na slunci v rozmezí 10:00 až 16:00 a také je doporučeno použití slunečních brýlí i pokrývky hlavy.

Funkce sledování UV záření je součástí iniciativy společnosti Apple starat se o zdraví majitelů chytrých hodinek Apple Watch pomocí dat sesbíraných ze senzorů na hodinkách. Díky sledování UV záření tak bude možné předejít zbytečným spáleninám od slunce a tím pádem i rakovině kůže.

UV scale

Původní informace z 20. 8. 2018

V rámci Eurasian Economic Comission bylo odhaleno hned šest typových označení chystaných Apple Watch Series 4. Konkrétně se jedná o kódová označení A1977, A1978, A1975, A1976, A2007 a A2008. Apple dle všeho hodlá zachovat základní rozdělení na menší (38 milimetrů) a větší model (42 milimetrů). Má však dojít ke zmenšení rámečků, na čemž vydělají displeje, jejichž úhlopříčka má narůst o 15 %. Konkrétně má jít o úhlopříčku 1,57 palce (doposud 1,5 palce) a 1,78 palce (doposud 1,65 palce).

Apple Watch Series 4

Nová generace bude od počátku nabízet operační systém watchOS 5 a samozřejmě též hlasovou asistentku Siri. Jelikož současná generace byla světu představena v září loňského roku, existuje zde velká pravděpodobnost, že Apple Watch Series 4 představí opět v zářijovém termínu.

Diskuze ke článku
Martin
Já tam UV nevidím ale UVI. A věřit nějakému fake renderu ? Ach jo ta dnešní doba, já neříkám že to nemůže mít ale dokud to není oficiální je tohle jen přemýšlení a lákání lidí a pak lidi budou jen zklamani.
Mag.net
Tohle měl Samsung Note 4 v roce 2014
Luky
Predrazena chybejici notifikacni dioda na ruce s desnou kvalitou prijmu GPS a hroznym designem. Tohle je snad nejhorsi vyrobek Applu, ale nutne je potrebujete, aby byl ecosystem full. Nuda
Blue Sun
Blue Sun
I na tohle uz lidi potrebuji hodinky? Degenerace zrychluje...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze