Apple Watch by již brzy mohly dostat sledování kvality spánku

7
Apple Watch by již brzy mohly dostat sledování kvality spánku
  • Nebude potřeba žádný nový hardware
  • Vylepšení by se tak mohly dočkat i starší modely

Apple Watch, zejména pak jejich poslední generace, nepřestává udivovat svými schopnostmi. Ty vypadají dobře při představení, ale osvědčují se i v praxi. Třeba když vás tyto hodinky upozorní na problémy se srdečním rytmem anebo vám zavolají pomoc po pádu na zem. Je tak trochu ironie, že vedle těchto pokrokových funkcí postrádají Apple Watch základ, který najdeme skoro v každém levném náramku – sledování kvality spánku.

Apple Watch 4

Nyní se však začínají objevovat zprávy, které poukazují na brzký příchod této funkcionality, a to bez nutnosti nového hardwaru, takže se dočkají i majitelé starších modelů. Podle informací 9to5mac.com se nová funkce jmenuje kódovaně „Burrito“. Ta bude sledovat kvalitu uživatelova spánku pomocí dostupných senzorů: pohybů, zvuků i srdeční akce. Kromě záznamu kvality bude funkce propojena i s dalšími systémy. Pokud například vstanete dříve, než jste měli nastavený budík, tak už jeho vyzváněním nebudete rušeni.

Očekává se, že by tato funkce mohla být představena společně s uvedením dalších novinek již 10. září.

Technické parametry Apple Watch 4 40 mm

Kompletní specifikace
Konstrukce40 × 30,4 × 10,7 mm, 40 g, odolnost: ano
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,57" (394 × 324 px), tvar: hranatý
SystémwatchOS, kompatibilní s: iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ?, NFC: ano
ChipsetApple S4,
Paměťvnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor? mAh, nabíjení: bezdrátové
Dostupnostzáří 2018, 11 290 Kč
Diskuze ke článku
B3TA
Spousta ,,levných'' náramků tuto funkci má, protože vydrží na jedno nabití více jak týden. Apple garantuje jeden intenzivní den, ale pak se musí dát nabíjet. Většina lidí to dá nabíjet přes noc a rano je berou nabité, takže nevím jak budou nabíjet když budou monitorovat spánek. To by člověk musel mít asi tak dvoje, jedny na den a jedny na noc :/ Meh
GoofySK
Hodku a půl tuším
Lukáš
Apple watch snad neumí sledovat kvalitu spánku? U chytrých hodinek to beru jako samozřejmost. Už teď vydrží hodně málo, tohle výdrži asi nepřidá.... Takže co si jablečňák bude muset vsugerovat tentokrát. Podobnou funkci nechce, nepotřebuje, nebo koupí ještě jedny na noc. U jablečňáků se mi líbí jejich stereotyp. Větší výdrž vlastně ani nepotřebují, protože jsou přece vždy večer doma, u zásuvky a jdou spát :-D Podobné přidávání funkcí, které akorát vybijí akumulátor, jsou mrhání prostředky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze