Srovnání Apple Watch 5, 4 a 3. Čím se liší?

6
Srovnání Apple Watch 5, 4 a 3. Čím se liší?
  • Letošní model je spíše faceliftem toho loňského
  • Aby nabídka nebyla tak složitá, loňský model byl stažen z nabídky
  • Na výběr tak budou dvoje hodinky, ty nejlepší a ty levné

Jako obvykle každého při příchodu nového modelu napadne, jestli není ten správný čas na „upgrade“, tedy výměnu nového za starý. Totéž si určitě říkáte i u hodinek Apple. Hlavní rozdíly v posledních třech generacích shrnuje následující tabulka.

Apple Watch 5 Apple Watch 4 Apple Watch 3
Velikost 44/40 mm 44/40 mm 42/38 mm
Tloušťka 10,7 mm 10,7 mm 11,4 mm
Procesor S5 S4 S3
Stále zapnutý displej Ano Ne Ne
Kompas Ano Ne Ne
Detekce pádu Ano Ano Ne
Snímač tepu 2. generace 2. generace 1. generace
EKG Ano Ano Ne
Bluetooth 5.0 5.0 4.2
Haptická odezva Ano Ano Ne

Jak je vidět, poslední generace je spíše faceliftem té předchozí, nabízí sice pár nových funkcí, ale obvykle se jedná jen o drobnosti, bez kterých jde dobře fungovat. Pokud tedy vaše zápěstí zdobí „čtyřka“, moc důvodů k přechodu nemáte, u „trojky“ už je jich mnohem více.

Podobně to vnímá i Apple, a tak loňský model (4) zmizel z nabídky. Až se vyprodají jeho skladové zásoby, budete mít na výběr mezi Apple Watch 5 a jejich levnější variantou Apple Watch 3.

Diskuze ke článku
Roman S.
Do té srovnávací tabulky bych navrhoval doplnit kapacitu úložiště: s5 32GB, s4 16GB, s3 8GB.
Lukáš
Dále by mohli přidat výdrž
T
Jednoduchou matematikou. Kdyz vemem, ze tam muzou dat tu nejkvalitnejsi li-ion baterku s kapacitou 250Wh/kg ..... tak by do dalsich 50g nacpali kapacitu 12.5Wh, coz je hodnota tak pro tablet:o) Ano, zvetsila by se tloustka hodinek cca o centimetr. Nicmene kdyby je neudelali smesne prtave, ale proste jako klasicke hodinky, tak by to bylo treba o 6mm a uz by se to jak rozmerem, tak vahou blizilo kvalitnim hodinkam. 12.5Wh je kapacita ..... nespravne pak cca 3400mAh chcete-li .... aby treba snizili hmotnost na 75g, coz je takovy stred, tak by se mohli vysrat na kovove pouzdro (proboha k cemu u tuctovych hodinek?). Jako "vodotesnost" 50m neni podle tech hodinarskych "standardu" pry ani na koupani, natoz plavani (byt s tim v reklame plavou). A nebo kdyby chteli zustat u kovovych, ktere jsou samozrejme pak z hlediska roztaznosti a vodotesnosti zcela nevyhodne, tak zmenisit baterku na pulku a stale by byli na 75 gramech a baterka by mela 10x vetsi kapacitu. Kdyby pak vydrzely hodinky 14 dni, tak se muzem bavit. Ale je vyslovene tristni, jak v reklame hodinky nekoho budi, kdyz musi byt pres noc nutne na nabijecce ..... a jeste ta reklama, kde stale rikaji, ze ukazuji cas ...... ale jen 18 hodin ..... kdyz je nahodou zapomenete dat vecer na nabijecku, tak pak budete po meste chodit s hodinkama v cene ojetych rolexek a ptat se lidi jak pitomci, kolik je hodin ..... jako chapu, ze je jim blbe ted prijit s hodinkama s mesicni vydrzi .... ale tak maji udelat specialni verzi "expedition" treba, ktera nebude jakoze tak subtilni a buzerantska, ale bude proste "expedition" .....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze