Apple Watch nepřestávají válcovat konkurenci. Prodeje meziročně narostly o polovinu

8
Apple Watch nepřestávají válcovat konkurenci. Prodeje meziročně narostly o polovinu
Fotografie: Filip Brož, mobilenet.cz
  • Apple Watch si udržují náskok před konkurencí ze strany Samsungu a Fitbitu
  • V druhém čtvrtletí letošního roku bylo vyexpedováno 5,7 milionů kusů hodinek Apple Watch

Ať už se vám Apple Watch líbí, či nikoliv, jedno jim nelze upřít, a to je dominantní postavení na trhu. Potvrzuje to ostatně i nejnovější studie Strategy Analytics, která přináší zajímavé zjištění o Applu i jeho nejbližší konkurenci.

Na základě uvedeného průzkumu zástupci analytické společnosti odhadují, že Apple vyexpedoval v druhém čtvrtletí letošního roku přes 5,7 milionu kusů, což představuje 50% nárůst ve srovnání s předchozím obdobím, kdy se dostalo na pulty obchodů 3,8 milionu kusů. Podíl chytrých hodinek s logem nakousnutého jablka na trhu tak dosáhl úctyhodných 46 %.

Podle Neila Mawstona, ředitele společnosti Strategy Analytics, se Applu skvěle daří držet náskok před konkurencí, jako je Fitbit nebo Samsung, a dokazuje tak, že je v tomto segmentu jasným vůdcem trhu.

Apple Watch 4

Na druhém místě za cupertinským gigantem se umístil Samsung, který ve sledovaném období vyexpedoval dva miliony kusů, a na třetím pak Fitbit s dodávkami ve výši 1,2 milionu kusů. Během uvedeného čtvrtletí bylo podle Strategy Analytics celkem vyexpedováno 12,3 milionů kusů.

Apple tradičně nezveřejňuje počty prodaných kusů, nicméně uvedl, že ve třetím fiskálním čtvrtletí 2019 činily tržby za segment wearables 5,5 miliardy amerických dolarů (zhruba 126 miliard korun). Do této kategorie řadí kromě Apple Watch také AirPods, sluchátka Beats nebo HomePod.

Technické parametry Apple Watch 4 40 mm

Kompletní specifikace
Konstrukce40 × 30,4 × 10,7 mm, 40 g, odolnost: ano
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,57" (394 × 324 px), tvar: hranatý
SystémwatchOS, kompatibilní s: iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ?, NFC: ano
ChipsetApple S4,
Paměťvnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor? mAh, nabíjení: bezdrátové
Dostupnostzáří 2018, 11 290 Kč
Diskuze ke článku
Marek
Kupit si hodinky za tisice a kazdy den sa zaoberat nabijanim baterie, to je total vysmech... Ale Apple si zvykol, ze so svojou klientelou si moze robit co chce. Aj ked som mohol mat komplet ekosystem tohto vyrobcu, z dovodu ich politiky voci uzivatelom a mizernou inovaciou, som dal rovnake a v niektorych pripadoch este vacsie peniaze za konkurencne produkty. Maximalna spokojnost, necitim sa menej cenny, ze nedrzim v ruke iphone, pripadne moj nb nezdobi nakusnute jablcko. Mnou pouzivana elektronika je vykonna, spolahliva, inovativna, funkcna... A tieto faktory su viac ako nejake PR a statistiky. Ale od toho je konkurencia, aby si kazdy mohol vybrat podla vlastneho uvazenia. Aj ked pri Apple klientele nemam vzdy pocit, ze si kupuju ich produkty z vlastneho uvazenia, cest vynimkam :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze