Apple vzdal vývoj chytrých brýlí

1
Apple vzdal vývoj chytrých brýlí
  • Vývojářský tým byl rozpuštěn v květnu
  • Brýle měly kombinovat rozšířenou a a virtuální realitu

Server macrumors.com přináší s odkazem na nejrůznější zdroje informaci o ukončení vývoje chytrých brýlí, které byly prozatím označovány jako „AR/VR headset“. Tým vývojářů byl rozpuštěn u předminulý měsíc a všichni inženýři byli přeřazení k jiným úkolům.

Apple přitom podává patenty týkající se brýlí už více jak deset let. Tim Cook ve svých projevech několikrát zmínil rozšířenou realitu a ocenil, že spojuje lidi, namísto toho, aby je rozdělovala. Tomu odpovídají i nejrůznější spekulace, které se kolem brýlí vynořily. Prvně se o nich začalo mluvit v roce 2017, kdy se tvrdilo, že přijdou s vlastním operačním systémem rOS (Reality Operatin System). O rok později se začalo přemítat na hardwarovou výbavou, která měla zahrnovat 8K displeje a propojení přes WiGig na 60 GHz. Kódové označení takového výrobku znělo T288.

Analytici se přitom shodovali na tom, že rok 2020 měl být tím, kdy se finální produkt představí veřejnosti. Pokud ano, pak nezbývá než se ptát, co se stalo, respektive jaký druh překážek byl pro brýle značky Apple osudný. Krom samotné techniky je nutné ještě vzít v potaz zdravotní, sociální anebo právní aspekty.