Apple si patentoval ohebné zařízení, má hned dva záhyby

5
Apple si patentoval ohebné zařízení, má hned dva záhyby
Fotografie: apple.com
  • Tablet se ohne na dvou místech
  • Vznikne tak malé zařízení
  • Není jasné, kdy a jestli vůbec se začne vyrábět

Začátkem roku se představil první prototyp ohebného telefonu a od té doby všichni velcí výrobci soupeří o dokončení finálního výrobku. Prozatím se o čelní pozici přetahují Samsung a Huawei, ale oba dva při tom naráží na rozličné problémy.

Ostatní firmy jsou ve fázi příprav, například Sony nebo LG podávají patenty. Do druhé skupiny se zařadil i Apple. Jak si povšiml patentylaapple.com, mezi osmdesátkou schválených patentů pro Apple je i jeden, který zcela zjevně zachycuje nadvakrát složený tablet. Konkrétně dokument popisuje „elektronické zařízení, které má pružné nebo ohebné části“ a také „vrstvu displeje a krycí vrstvu, která je připravena se ohnout nebo složit v předem určených místech“.

Apple Patent

Zcela bezpochyby se tak díváme na popis ohebného telefonu, což ale vůbec nemusí znamenat, že někdy v blízké budoucnosti spatří světlo světa.

Diskuze ke článku
Offečka Jablečna
Apple to opět dokázal a ukazuje konkurenci záda. Konečně dávají ohebné telefony smysl! Už se nemůžu dočkat, až si půjdu stoupnout do fronty!
Xwert Is
Xwert Is
Apple má toho patentovaného plno ale rozhodne počet jeho patentov nezodpovedá počtu produktov..
Nie všetko čo si patentuje aj vyrobí.

Ohybné telefóny tu nemajú miesto kým to nebude lepšie ako klasický tak to nemá čo robiť na trhu a tvrdím, že najbližších minimálne 5 rokov to bude nepoužiteľné ak vôbec niekedy to bude lepšie ako klasický telefón.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze