Apple se připravuje na nižší tržby. Na vině je zákeřný koronavirus

9
Apple se připravuje na nižší tržby. Na vině je zákeřný koronavirus
  • Cupertinský gigant připravuje investory na nižší tržby
  • Podle oficiální zprávy Apple současná situace nijak výrazněji nepoškodí

Cupertinský gigant zveřejnil na svých stránkách upravenou finanční předpověď na druhý kvartál letošního roku. Kvůli škodám napáchaným zákeřným koronavirem očekává Apple výrazně nižší tržby, které měly původně dosahovat 63 až 67 miliard amerických dolarů (zhruba 1,456 až 1,548 bilionu korun). Podle nejnovější předpovědi však budou tržby ještě nižší.

Výroba iPhonů sice po skončení oslav lunárního Nového roku opět naběhla, avšak v menším měřítku, než se předpokládalo. Problémem jsou rovněž klesající prodeje v kamenných prodejnách Apple Store na území Číny, které navštěvuje mnohem méně zákazníků. Apple ve zprávě zároveň investory ujišťuje o tom, že situace je pouze dočasná a společnost nijak výrazněji nepoškodí.

Diskuze ke článku
Jablečňák
Každý se o čínu otírá a ve finále je na ní většina závislá. Iphony vyrobí kde kdo, ale kupní sílu číny nikdo nenahradí. Tady může pomoci jedině strýček Donald.
End
Zase výmluvy nic víc, o Apple není zájem, to že minulý Q měl velké prodeje neznamená že bude furt a koronavirus za to určitě nemůže vždyť v Číně sotva má 2% :D takže jen výmluvy, chudáci
Luboš
Asi napadá pouze nahlodaná jablka, jiní výrobci se nevymlouvají, ještě by to mohli svest na tání ledovců, globální oteplování,na vřeteny,a na to že Slávia prohrála. Boha kolik výmluv si ještě vymyslí na to že ty jejich 3310 nikdo nechce.
Jde o to, co bude
ve finále znamenat onen termín dočasně...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze