Apple koupil společnost Beats za 3,2 miliardy dolarů (aktualizováno)

14

Americký Apple se vyhřívá na výsluní několik let a nikdy nevynikal častými nákupy. Nyní se však Apple rozhodl zainvestovat a koupil společnost Beat za 3,2 miliardy dolarů.

Aktualizováno 9. 5. 2014 - 12:15

Vše je nyní oficiálně potvrzeno. Postaral se o to Dr. Dre, který stál u zrodu společnosti Beats Audio, který odkoupení Applem potvrdil přes síť Instagram. Apple tak za společnost Beats opravdu zaplatí zmíněných 3,2 miliardy dolarů.

Původní informace

S informací přišel známý list The Financial Times, který uvedl, že by Apple měl společnost Beats, která se zabývá především výrobou v současnosti oblíbených sluchátek, odkoupit za 3,2 miliardy dolarů, což je přibližně 64 miliard korun. Dle dalších informací by již mělo být mezi oběma společnostmi vše dohodnuto a k obchodu dojít již během následujícího týdne. Zajímavé je, že pokud by HTC ještě vlastnilo svůj podíl ve společnosti Beats, velmi by na tomto obchodu vydělalo. Pro HTC je však pozdě, neboť svůj 25% podíl nedávno prodalo za 265 miliónů. Prostými počty dojdeme k závěru, že Apple nyní zaplatí za společnost přibližně třikrát více.

Apple a Beats

Na druhou stranu by ale Beats pro Apple nebylo tak atraktivní, kdyby koupí výrazně podpořilo konkurenční HTC s telefony Android. Pokud k obchodu opravdu dojde, bude se jednat o největší investici Applu. Doposud tomuto žebříčku vévodí odkoupení společnosti NeXT Computers v roce 1997 za 404 miliónů dolarů, což zároveň přivedlo zpět do Applu Steva Jobse.

Zdroje: techcrunch.com, theverge.com, ft.com

Diskuze ke článku
kubik393
Aneb zprzněte si zvuk oblíbené skladby i na svém jablku! Je vidět, že prodává nejen sex, ale i módní sluchátka, která z vás udělají Otíka z vesničky mé střediskové.
cena
Tak na ceně se to moc nepozná, protože Apple a beats jsou šílené předražené hračky od vydřidušských firem :-D
jirka
ou šit rap už nebude nikdy jako dřív yeah :D
Radmil
Konečně bude zvuk zase o něco lepší :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze