Apple se musí uklonit Googlu, který je nově nejhodnotnější značkou

19

Tradičně vydávaný žebříček nejhodnotnějších značek na světě je aktuálně velmi zajímavý. Po dlouhém kralování Applu tu máme nového vládce. Na první místo se totiž posunul Google.

Top 100 BrandZ

Americký Apple žebříčku kraloval po dlouhé tři roky. V aktuálním žebříčku Top 100 BrandZ však zaznamenal 20% pokles své hodnoty. Ta aktuální činí necelých 148 miliard dolarů, což je velmi vysoké číslo. Značka Google však na své hodnotě neztratila, ale naopak posílila o 40 % na bezmála 159 miliard dolarů. Výsledkem je, že se Google posunul před Apple na první pozici v žebříčku. Za údajným vyklizením pozice ze strany Applu údajně stojí nedostatek inovací. Nová zařízení jsou pouze evoluční a nikoliv revoluční, jako tomu bývalo před lety. Zároveň si lze všimnout, že mezi nejhodnotnějšími značkami padá suverénně nejrychleji právě Apple.

TOP 100 BrandZ

Pro nás je rovněž zajímavé, že se daří značce Microsoft, která zaznamenala 29% růst a její aktuální hodnota činí 90 miliard dolarů. Microsoft se tímto posunul o tři příčky na aktuálně 4. místo v žebříčku za IBM. Stojí za tím naopak velké množství inovací. Microsoft nyní hodně rozvíjí svůj Windows Phone, cloud OneDrive i Windows 8 a spojuje všechny své služby a platformy do jednoho ekosystému.

Zdroje: millwardbrown.com, phandroid.com

Diskuze ke článku
iOSHater
Co mě překvapuje, je rozdíl mezi společnostmi Visa a MasterCard. Myslím si, že by měly být cca na stejno a MasyerCard před Visou, protože je inovativnější.

Překvapením je podle mě taky pozice společnosti SAP. Ta za poslední dva roky přinesla hromadu inovací v oblasti podnikového software. Tak třeba příští rok dotáhne první desítku...
Adam
Prekvapuje me ze nevidim samsung.
Martin
Prej uklonit :D to dřív budou na stromech růst jitrnice:D Zase někdo vylhal nějaký čísla, aby se hnul trh s akciemi. Špatný čísla z vylhaných hodnot... klasika dnešní doby (hlavně normální a běžné pro výrobce co používají android ve svých střepech).
Remen
Aj tie 3 roky predtým boli vylhané čísla. Pravdepodobne máš poruchu osobnosti keď sa ťa to tak hlboko dotklo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze