Systém iOS 7 už je na 74 % zařízeních od Applu

9

Apple se dnes vytasil s výsledky podílů svého operačního systému iOS v nejnovější verzi 7. Ta se během dvou a půl měsíců dostala na většinu zařízení od Applu, což je rekordní rychlost.

Nejnovější verze operačního systému od Applu, iOS 7, byla vydána v září tohoto roku a od té doby mohli uživatelé podporovaných modelů stahovat nový software do svých zařízeních. Nyní Apple zveřejnil výsledky měření na základě přístupu do obchodu AppStore. Celých 74 % zařízení již používá iOS 7. Předposlední iOS 6 pak upřednostnilo 22 %. Starší verzi pak má pouze 4 % zařízení. Všechna čísla vycházejí ze sedmidenního měření ukončeného 1. prosince.

TIP! Recenze Apple iOS 7 – Změna k lepšímu nebo horšímu?

Podíl verzí iOS

Touto rychlostí šíření se iOS 7 stal nejrychleji se šířící verzí v historii iOS. Zajímavé je srovnání například s konkurenčním Androidem, kde například měsíc stará verze 4.4 KitKat zaujímá podíl pouze 1,1 % a půl roku starý Android 4.3 pak drží podíl pouze něco málo přes 4 %. U Androidu si však aktualizaci řídí sami výrobci, nikoliv Google, který má v režii jen zařízení Nexus.

Zdroje: pocketnow.com, 9to5mac.com

Diskuze ke článku
:D
Jakmile bude untethered jailbreak na iOS 7, tak to číslo ještě výrazně vzroste ;)
Martin
Já na iOS7.0.4 jedu jak na iPhone 5, tak na iPad Mini a jsem aspokojenej, jailbreak nepotřebuji, hry a aplikace si koupím, tolik za to na appstore zase nechtějí a rád podpořím vývojáře.
jarda
měli by si vzít příklad v microsoftu. :-o
Martin
Lukáš
Pokud chceš do iOS nainstalovat nelegálně stažené app, jiná cesta než JB není.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze