Apple přišel na způsob, jak zákazníky ušetřit otravné aktivity po vybalení iPhonu

4
Apple přišel na způsob, jak zákazníky ušetřit otravné aktivity po vybalení iPhonu
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Novinka souvisí s nutností iPhone po vybalení nejprve aktualizovat
  • U iPhonů zakoupených v amerických obchodech bude tato aktivita již brzy minulostí

V týdeníku PowerOn redaktora Marka Gurmana z agentury Bloomberg, který je považován za důvěryhodný zdroj různých veřejnosti skrytých informací ze světa společnosti Apple, se objevila zmínka o zajímavé technologii s přezdívkou „Presto within Apple“. Ačkoliv se na první pohled může zdát, že bude hrát roli především pro prodejce iPhonů, přinese jistou formu uživatelského komfortu také zákazníkům.

Aktualizacím po rozbalení dejte sbohem

Moderní elektronika je doslova závislá na softwarové podpoře, a to pochopitelně platí také pro smartphony. Naprosto běžné je tak nově zakoupený telefon ihned po rozbalení aktualizovat. Frekvence softwarových aktualizací se pochopitelně může u každé značky dost lišit. Konkrétně Apple, kterého se novinka týká, je však považován za velmi poctivého výrobce, jenž přináší aktualizace pro iPhony v průměru po dobu zhruba 7 let.

Apple podle Gurmana nyní přišel na elegantní způsob, jak zákazníky ušetřit nutnosti v podstatě okamžité aktualizace smartphonu po vybalení, a to pomocí speciálního zařízení, jež se má objevit ve všech amerických obchodech již na začátku léta. Nový systém aktualizování ještě zabalených (zapečetěných) iPhonů byl přitom testován ve vybraných obchodech již od konce minulého roku a Gurman na něj upozorňoval již v loňském říjnu na bloomberg.com.

Aktualizace ještě zabalených iPhonů pak bude probíhat umístěním speciálního zařízení podobného tabletu pod krabičku s telefonem. Systém má být schopen zajistit zapnutí iPhonů, jejich napájení, již zmíněnou softwarovou aktualizaci, a následně je zase schopen je vypnout, aby nebyly po rozbalení zákazníkem vybité. Vše, aniž by bylo nutné samotným telefonem jakkoliv manipulovat. Zajímavá je v tomto ohledu především schopnost telefon napájet, což údajně zastává upravená technologie MagSafe. Čistě teoreticky bychom se tak v budoucnu mohli dočkat rovněž komerčně dostupné technologie nabíjení MagSafe, která si poradí i s tlustšími pouzdry či jinými překážkami mezi cívkou nabíječky a cívkou ukrytou pod zády iPhonu.