iPhony 17 by mohly adoptovat nejlepší vlastnost Galaxy S24 Ultra

10
iPhony 17 by mohly adoptovat nejlepší vlastnost Galaxy S24 Ultra
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Vylepšení se týká displeje, nespočívá však v maximálním jasu ani obnovovací frekvenci
  • Apple by mohl přinést mnohem praktičtější novinku, kterou jsme vychvalovali u Galaxy S24 Ultra

Může se zdát, že v posledních letech se u vlajkových telefonů většiny výrobců (zřejmě i kvůli americkým sankcím, které dopadly na Huawei) setkáváme s poměrně málo inovacemi. Po stránce softwaru se sice můžeme těšit z neustále se prodlužující podporu, na kterou se zaměřil Google i Samsung (a ještě dříve Apple či nekonvenční Fairphone), avšak hardwarové novinky (s výjimkou mezigeneračně o něco vyššího výkonu, maximálního jasu displeje či snad rozlišení fotoaparátů) spíše nepřicházejí. I proto nás velmi potěšila jedna nepříliš komentovaná vlastnost nového Samsungu Galaxy S24 Ultra, která však paradoxně ani nesouvisí s telefonem jako takovým, jako spíše s dodavatelem ochranného skla.

Odlesky pohlcující displeje se snad brzy stanou standardem

Ti, kteří jsou seznámeni s naší podrobnou recenzí, jistě vědí, jak na nás zapůsobil nový typ ochranného skla s označením Gorilla Glass Armor. Oproti předešlé vlajkové řadě skel tohoto výrobce má o něco kratší název, neboť alespoň zatím nemá žádnou číslovku, ale hlavně přináší vcelku převratná vylepšení, která tentokrát nejsou jen marketingového rázu. Kromě tvrzení výrobce, že je nové sklo odolnější vůči škrábancům i prasknutí, což s výjimkou několika youtuberů zřejmě nikdo dobrovolně testovat nehodlá, je zde podle nás důležitější přednost – absorpce odlesků. Sklo Gorilla Glass Armor totiž skutečně zvládne pohltit výrazné množství odlesků (podle výrobce až 75 %), což výrazně přispívá ke čtecímu komfortu. Tuto schopnost by nyní měly adoptovat i iPhony, i když si bohužel ještě chvíli počkáme.

Samsung Galaxy S24 Ultra boduje v detailech – videorecenze

Podle macrumors.com, který se odkazuje na sociální síť Weibo, respektive profil jednoho z „leaksterů“, budou mít iPhony 17 extrémně pevné a odlesky pohlcující sklo, které má zároveň odolat škrábancům. Škoda jen, že se tohoto nového skla nedočkáme již u iPhonů 16.

Ačkoliv se může zdát, že Corning svádí konkurenční boj s Applem a jeho řešením Ceramic Shield, není tomu tak. Za oběma typy skel totiž stojí právě Corning.

Samsung Galaxy S24 Ultra 512 GB

Rozměry162,3 × 79 × 8,6 mm, 232 g
DisplejAMOLED, 6,8" (3 120 × 1 440 px)
Fotoaparát200 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 30 FPS
ProcesorSnapdragon 8 Gen3 for Galaxy, + ?×2,8 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GBne
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 21. 3. 09:52
Ani se nedivím, když člověk vidí ty srovnání a jakej je v tom enormní rozdíl. To už měl mít každý letošní telefon...
Jaroslav Kroul
Jaroslav Kroul
Naposledy upraveno: 22. 3. 13:55
Ano je to výhoda a také nevýhoda. Mám nyní S24U a všiml jsem si ,že sice odlesky jsou minimální,ale zato upatlanost venku na světle je enormní oproti třeba pixelu 8 pro . Je to asi daň za tu antiodrazovou vrstvu....Respektive oni tam jsou i na tom pixelu,ale jak se diplay leskne není to vidět...
Pavel Pavel
Pavel Pavel
Ježíš jen to ne. . Snad mají v Applu stále rozum

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze