Apple představí nové iPady 22. října, stejně jako Nokia nové Lumie

6

Již dříve se spekulovalo, že americký výrobce Apple připravuje uvedení očekávané nové generace tabletů iPad na 22. října. To se nyní potvrdilo. Poněkud pikantní je, že se tiskovka bude konat ve stejný den, jako akce Nokia World, kde Finové plánují mimo jiné představit i svůj první tablet a tabletofon.

Apple dnes rozeslal pozvánky na tiskovou konferenci vybraným zahraničním redakcím. Místem konání bude Yerba Buena Center v kalifornském San Franciscu. Pozvánka je laděna v duchu podzimních barev a je na ní pouze krátký a výstižní nápis, který znamená, že v Applu mají stále ještě co ukázat.

Nikdo z nitra firmy sice neřekl, co na tiskovce bude představeno. Téměř jistě však lze počítat s novou generací tabletů iPad, jelikož nové iPhony si již svoji premiéru odbyly v září a navíc různé střípky úniky informací naznačují, co asi opravdu můžeme čekat.

Pozvánka na tiskovou konferenci Applu 22. října 2013

Velmi pravděpodobně uvidíme nový 9,7 palcový iPad, který kromě iOS 7 přijde s čtečkou otisků prstů a o něco tenčím tělem respektive nižší hmotností, než aktuálně prodávaný model. Ipad mini se taktéž dočká dlouho očekávaného upgradu. První, 23. října loňského roku uvedená generace, totiž za konkurencí, zejména co se týče rozlišení displeje, citelně zaostává. Opět i v tomto případě je téměř jistá čtečka otisků prstů v home buttonu. Kromě těchto vylepšení se mluví i o nových barevných variantách pro obě velikosti iPadů.

TIP! První pohled na Apple iPhone 5c: exploze barev a smíšených pocitů

Lehce mimo náš obor zůstávají nové notebooky MacBook Pro. Ty však Apple podle všeho představí také a hlavní vylepšení bude Retina displej a nové, rychlejší procesory Intel Haswell.

Trochu zarážející je, že ve stejný den, jen v jiném časovém pásmu, bude svou tiskovou konferenci pořádat i Nokia. Těžko říci, kdo se při stanovování data inspiroval kým, každopádně bude zajímavé sledovat, kdo na sebe se svými novinkami strhne více pozornosti. A co vy? Těšíte se příští úterý více na nové iPady a nebo na Lumie od Nokie?

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
WTF
To si už v appli nevedia vymyslet vlastný dátum? Najskôr okopiruju z WP multitasking, kalkulačku, font a prichadzanie hovorov, a teraz už aj dátum predstavenia nových modelov? WTF?!
appletractor
A ticho nastalo na Starém Bělidle.Trošku odbočim milá redakce..,neříkali jste, že 15.10
bude představen nový Nexus.Všichni se na to třepeme.Chápu,že nemáte číslo na vedení Googlu,ale stejně bych rád věděl kde to vázne
díky...
mental.disease
"výstižní nápis, který znamená, že v Applu mají stále ještě co ukázat."
Ja z toho cítim určitú pochybnosť na samým sebou.. ;-)
mental.disease
pardon naD

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze