Novinky v Seznam.cz: off-line mapy světa v mobilu a vylepšený Prohlížeč

2

Na tiskové konferenci Seznam.cz oznámil řadu novinek, které by se během letošního podzimu měly odehrát. Jedná se především o dostupnost off-line mapy celého světa v mobilu či velkou aktualizaci Prohlížeče, který nově nabídne doplňující informace. Nebude chybět ani zcela nová aplikace Můj věštec a změn dozná i dosud zanedbávaný server Hry.cz.

Seznam.cz

Seznam.cz se v našich končinách těší značnému úspěchu a neustále řadu věcí inovuje, i když nejsou na první pohled pro uživatele poznatelné. Tentokrát doznala změny například inovovaná domovská stránka. Prozatím Seznam.cz zůstává u duálního provozu, takže máte na výběr, zda chcete využívat předchozí, nebo novou. Od října již tato možnost končí a Seznam.cz nabídne pouze tu inovovanou.

Dalších změn se během října dočkáme i u Prohlížeče, kde se objeví nová funkce, která u prohlížených stránek dokáže přímo z výsledků hledání nabídnout doplňující informace. Také vznikají nové Produktové inzeráty pro e-shopy. Tento typ inzerátů se bude zobrazovat vedle TOP pozic, a tak umožní uživateli přejít z hledání rovnou do e-shopu.

Změny se odehrají také na poli fulltextového vyhledávání, kde doznalo největší změnu rozpoznávání obrázků, což umožní lepší automatické výřezy fotek u náhledových obrázků ve výsledcích vyhledávání. Seznam.cz se podíval i na dlouho zanedbávané Hry.cz, jež uživateli přinesou novou možnost najít si pro sebe nejlepší hru a rovnou se k ní dostat.

Seznam.cz
Inovovaná domovská stránka

Stáhnout Seznam.cz

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Tou nejzajímavější novinkou je ale dostupnost off-line map celého světa v mobilním telefonu. Během října si uživatelé operačního systému Android budou moci stáhnout mapy evropských zemí. Další státy by měly postupně přibývat během podzimu. Nejprve ty země, které píší latinkou a po nich ty, které používají abeced se speciálními znaky. Smutnou zprávou je, že prozatím nabídne Seznam.cz pouze podkladová data. Na vyhledávání se prozatím pracuje. Aktualizace se týkají také iOS a Windows Phone, ale budou k dispozici až později během roku.

Novinky Seznam.cz

  • off-line mapy celého světa v mobilu
  • ostré nasazení nové domovské stránky
  • aktualizace Seznam.cz Prohlížeče
  • nový reklamní formát pro internetové obchody
  • inovace serveru Hry.cz
  • aplikace Můj Věštec
  • vylepšené rozpoznávání obrázků

Stáhnout Mapy.cz

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Nově také Seznam.cz představil aplikaci pro milovníky astrologie a horoskopů – aplikaci Můj věštec, která na denní bázi nabídne různé předpovědi, jako horoskop, kartu či číslo dne. Aplikace je založená především na interakci přímo s věštcem. Tak budou moci uživatelé nejen přistupovat k horoskopům ale také pokládat dotazy věštci. Aplikace funguje na bázi messengeru a dostupná bude v příštích několika dnech.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Kary
Ty mapy by mohli bejt zajímavý, jsem zvědavej jak budou kvalitní v porovnání s openstreetmap, který používá většina ostatních free aplikací (já používám maps.me).
Doufám, že taky vylepší aplikaci mapy.cz, která je oproti verzi v prohlížeči a oproti jiným mapových aplikacím bohužel dost osekaná (mapa se nedá otáčet, nedají se měřit vzdálenosti - plánovat vlastní trasy, nevyužívá elektronický kompas a akceleromentr - neukazuje směr kterým je mobil natočený... Je toho spousta.
Ostatní služby seznamu jsou mi ukradené, ale mapy (hlavně turistické) má v čr pořád nejlepší.
Pietor
Mohli by i přijít s aplikací pro Windows 10. Pro Win tablety by to byla určitě zajímavá aplikace.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze