Apple OS X Yosemite dostupné již dnes, iOS 8.1 v pondělí

10

Operační systém pro počítače a notebooky – OS X Yosemite, byl představen již na začátku června, finální verze pro běžné uživatele je ale dostupná až dnes. Samozřejmě, zcela zdarma. Novinkou je také aktualizace iOS na verzi 8.1. Ta přináší menší vylepšení a k dispozici bude od pondělí 20. října.

Nepřehlédněte:

Apple OS X 10.10 Yosemite
OS X Yosemite dostupné dnes, iOS 8.1 v pondělí

O operačním systému Apple OS X Yosemite jsme toho napsali již hodně, až dnes se však stává oficiálním i pro běžné uživatele, respektive nejenom pro vývojáře a beta testerů z řad běžných uživatelů, ale i pro „obyčejné“ zákazníky. K dispozici je samozřejmě formou aktualizace zcela zdarma, což je oproti konkurenčním operačním systémům obrovská výhoda. Mezi novinky patří především přepracované uživatelské „flat“ prostředí, provázanost s iOS a také další novinky, o kterých jsme vás již informovali. Příjemnou zprávou je, že pokud uživatelé OS X Yosemite budou využívat Safari jako defaultní prohlížeč, mohou si prodloužit výdrž baterie až o 2 hodiny.

OS X Yosemite

Řeč přišla i na iOS. I když první dny iOS 8 provázely poměrně vážné problémy, v současné době je nejnovější verze dostupná na 48 % ze všech iOS zařízení, to je pro srovnání oproti verzi Androidu 4.4 KitKat téměř dvojnásobek (25 %). Novinky Apple představil iOS 8: vylepšení, která potěší již známe, Apple však nelenil a na pondělí připravil aktualizaci s označením iOS 8.1. Ta přinese funkce jako Camera Roll a iCloud Galerie, další novinky budou především z řad optimalizace a vylepšování nedodělků.

Diskuze ke článku
Karlik
Porad zkousim aktualizaci a Yosemite nic :( Mate ji jiz nekdo ofiko?
Jan Pivoňka
Jan Pivoňka
To bude znít divně, když se jablíčkáře zeptáte co má za iOS, 8.1 :) Za předpokladu že tam má iOS 8.1.
Sxe
Ja už ťahám :-). Som zvedavý.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze