Apple Music nově zvládne přehrávat hudbu v bezztrátové kvalitě i Spatial Audiu

2
Apple Music nově zvládne přehrávat hudbu v bezztrátové kvalitě i Spatial Audiu
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Poslech v bezztrátové kvalitě bude pro všechny uživatele bez příplatku
  • Nově přibydou také skladby s podporou Spatial Audio a Dolby Atmos

Apple si připravil skvělou novinku pro uživatele služby Apple Music, kteří se v průběhu měsíce června dočkají podpory Spatial Audio, Dolby Atmos i „bezztrátové“ kvality přehrávání (Lossless Audio). Funkce budou dostupné pro zařízení s iOS 14.6, iPadOS 14.6, macOS 11.4 nebo tvOS 14.6.


Podle Applu budou Spatial Audio využívat tisíce skladeb. Spatial Audio podporují například AirPods Pro nebo AirPods Max a Apple technologii na oficiálních stránkách popisuje jako „pohlcující 3D zvuk“, který pomocí dynamického snímání polohy hlavy zajistí, že k uživateli každý zvuk přichází ze správného směru.

Dolby Atmos budou podporovat nejen sluchátka od Applu.

Skladby s podporou Dolby Atmos si budou moci (podle macrumors.com) vychutnat nejen majitelé sluchátek Apple či Beats (značky spadající rovněž pod Apple), ale i těch od dalších výrobců. U některých sluchátek však bude potřeba Dolby Atmos nejprve povolit. Dolby Atmos si pochopitelně bude možné poslechnout i z hlasitých reproduktorů kompatibilních iPhonů, iPadů, MacBooku Pro, HomePodu nebo po připojení Apple TV 4K ke kompatibilnímu televizoru či reprosoustavě.

Uživatelé Apple Music rovněž získávají možnost poslechu v „bezztrátové“ kvalitě bez jakéhokoliv příplatku. V této kvalitě by mělo být dostupných více než 20 milionů skladeb během spuštění služby a 75 milionů skladeb ke konci letošního roku. Pro úplnost dodejme, že pod označením „bezztrátové audio“ má Apple na mysli 48 kHz, zatímco „Hi-Res Lossless“ odkazuje na kvalitu mezi 48 až 192 kHz.

Diskuze ke článku
Martin (Superhuman)
Martin (Superhuman)
Až bude umět iphone základní funkce Apt-X tak ať se ozve, v audiu pěkná bída. Natož přes bezdrátové sluchátka..
Peter Fejfar
Peter Fejfar
Ešte by bolo potrebné dodať, že audio v bezstrátovej kvalite nepodporujú ani jedné Apple slúchadlá a to ani Airpods max pripojené káblom a tiež ani jeden Apple reproduktor. Je to buď totálny fail po v podstate len nedávnom predstavení airpods max alebo neskutočný kalkul, že Apple ovečky si okamžite dokúpia ďalšie Apple slúchadlá v rade, ktoré bezstrátové audio podporovať budú.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze