Apple loni udělal něco, co už od roku 2010 ne. Co se stalo?

Apple loni udělal něco, co už od roku 2010 ne. Co se stalo?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Rok 2023 byl prvním, kdy nedošlo k představení žádného nového iPadu
  • Připomeňme, že první generace byla představena právě v roce 2010
  • Letos by již Apple měl opět představit nové modely řady iPad

Rok 2023 se v historii Applu zapsal jako období, kdy společnost uživatelům nepřinesla žádný nový tablet. Taková situace nastala vůbec poprvé od doby, kdy Apple do své nabídky tablety zařadil, což se mimochodem stalo již v roce 2010, kdy byl na jaře představen vůbec první iPad. Naopak prozatím poslední iPad spatřil světlo světa v říjnu 2022, kdy Apple představil 10. generaci klasického iPadu.

Dle dostupných informací by však mělo jít spíše o výjimku potvrzující pravidlo a v letošním roce 2024 už se nových iPadů s logem Apple s největší pravděpodobností dočkáme. Ostatně ještě aby ne, iPady v posledních letech vznikají hned ve čtyřech podřadách. Jmenovitě jde o klasický iPad, iPad mini, iPad Air a iPad Pro.

Již během podzimu jsme vás informovali, že se očekává odhalení další generace malého iPadu mini, který nemá měnit vzhled, ale vylepší hardware, tedy zejména procesor. Apple má připravovat i již 11. generaci klasického iPadu, u kterého se předpokládá vylepšení opět v oblasti procesoru. S dvěma velikostmi displeje má přijít iPad Air. Ukázat by se měly i špičkově vybavené iPady s přídomkem Pro. Dočkat bychom se mohli dvou velikostí displeje a novinkou má být nasazení procesoru Apple M3 s obrovským výkonem pro grafické programy.

V tuto chvíli není zřejmé, kdy které modely Apple představí. Nejbližší termín bývá většinou na jaře a pokud se potvrdí, brzy se o případných novinkách dozvíme více.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze