Unikají předpokládané ceny nových iPhonů 7 (12× aktualizováno)

Nové iPhony od Applu jsou už doslova za dveřmi. Známe tak nejen jejich podobu, která nebude příliš odlišná, ale také pravděpodobnou výbavu i možné novinky. Necelý týden před představením, které proběhne již 7. září, jsme se dozvěděli také předpokládané ceny či upravené paměťové verze obou modelů.

Aktualizováno 31. 8. 2016

Příchod nové generace iPhonu se krátí a dnešnímu úniku se nelze divit. Odhaluje nám totiž ceny modelů iPhone 7 a iPhone 7 Plus. Jde samozřejmě o odhad, avšak pro představu jistě užitečný. Pozoruhodné je především to, že Apple údajně zcela překope paměťové verze. Základem bude 32 GB místa, zlatou střední cestou bude 128GB verze a pro ty nejnáročnější nabídne své modely s 256GB pamětí.

Apple iPhone 7 Apple iPhone 7 Plus
32 GB 790 $ (19 500 Kč) 910 $ (22 200 Kč)
128 GB 990 $ (24 200 Kč) 1 030 $ (25 100 Kč)
256 GB 1 060 $ (26 000 Kč) 1 180 $ (28 800 Kč)

* - Uvedené ceny nejsou oficiální, jde o odhad. České ceny jsou bez DPH.

Aktualizováno 15. 8. 2016

Čas do příchodu nové generace iPhonů od Applu si můžeme zkracovat téměř pravidelnými úniky. Dnes jde o další fotografii, na které by měl být zachycen model iPhone 7 Plus. Tentokrát spatříme růžovou variantu, která získala na oblibě a pravděpodobně ji tak uvidíme i na očekávaných novinkách. I tato fotografie potvrzuje nově řešené antény, které se přestěhují ze zadní strany na boky. Vidět lze i duální fotoaparát, který by měl být poznávacím znamením většího z nových iPhonů. Na níže zveřejněném snímku však zřejmě vidíme předprodukční vzorek, což dokazuje například pouze prostý nápis iPhone na zadní straně, kterému chybí konkrétní označení modelu.

Apple iPhone 7 Plus
Appl iPhone 7 Plus – verze Rose Gold

Aktualizováno 12. 8. 2016

Po několika dnech přichází konkrétní termín, kdy by se nové iPhony mohly představit. Dle nejnovějších informací bychom se nové generace měli dočkat ve středu 7. září. Vše koresponduje i s dřívějšími spekulacemi, které předpokládají zahájení předobjednávek o dva dny později, a již 16. září by se z novinek mohli radovat první majitelé. Středeční termín by si navíc nevybral Apple poprvé. Také iPhony 6s a 6s Plus představil loni v září ve středu.

Aktualizováno 26. 7. 2016

Uplynulo pár dní a máme tu další „zaručené“ informace, tentokrát od Evana Blasse, známého informátora. Tentokrát budeme spekulovat nad začátkem prodeje, který je podle Blasse cílen na 16. září. To by znamenalo, že telefon bude představený zřejmě již 6. září a předobjednávky bude možné uskutečnit od 9. září. To je dříve, než kdy byly představeny předchozí iPhony. Dle spekulací se bude Apple snažit reagovat na příchod Galaxy Note 7 od Samsungu, dřívější představení iPhonů tedy bude výraznou odezvou. Stále častěji se začíná skloňovat také iPhone 6SE, který by měl nahradit aktuální iPhone SE.

Aktualizováno 22. 7. 2016

Po několika dnech tu máme další video, ve kterém se znovu srovnává chystaný iPhone 7 se současným iPhonem 6s. Nic nového se však nedozvídáme, jen opět vidíme nijak zásadně se neměnící vzhled a hlavním rozpoznávacím znamením tak zřejmě opravdu zůstanou jinak řešené antény či chybějící jack konektor. Společně s videem se můžeme podívat ještě na novou fotografii několika variant chystaného iPhonu 7. Zajímavé je kromě barev řešení s duálním fotoaparátem, který by měl mít 12 megapixelů. Tato výsada by se ale dle dřívějších i současných spekulací měla týkat jen většího iPhonu 7s, případně značeného iPhone 7 Plus.

Apple iPhone 7 a 7s (Plus)
Apple iPhone 7 a 7s (Plus)

Aktualizováno 18. 7. 2016

Po krátkém videu, které uniklo minulý týden, se na chystaný Apple iPhone 7 můžeme podívat znovu a lépe dnes, ačkoliv samotná kvalita videa je velmi nízká. Tentokrát jde o srovnání iPhonu 6s s iPhonem 7, respektive jeho kovovým tělem, které má údajně odpovídat finální podobě. Opět tak můžeme vidět nově řešené anténní předěly, vystupující fotoaparát, který je mohutnější, nebo chybějící 3,5mm jack konektor. Na spodní hraně jsou vidět také dvě mřížky. Bohužel reproduktor je pouze v jedné z nich. Druhá je domovem pro mikrofon.

Aktualizováno 15. 7. 2016

Po sérií méně či více kvalitních fotografií jsme se nyní dočkali prvního videa, které údajně ukazuje chystaný Apple iPhone 7. Je krátké a nepříliš kvalitní a znovu se díváme pouze na zadní stranu a spodní hranu. Nicméně nám odhaluje dvě různá barevná provedení a současně také opět potvrzuje chybějící 3,5mm jack konektor.

Aktualizováno 11. 7. 2016

O vzhledu budoucích iPhonů již patrně není pochyb. Nejnovější únik totiž obsahuje fotografii ve vysokém rozlišení zadního krytu ve zlaté barvě. Jde tak o další potvrzení dřívějších spekulací, které tvrdily, že se vzhled další generace telefonů Apple příliš měnit nebude. Na snímku lze opět vidět i nově řešené antény a bohužel můžeme vidět i vystupující fotoaparát nad okolní povrch. Ani tento často kritizovaný neduh tak Apple pravděpodobně neodstraní.

Apple iPhone 7 – zadní strana (kryt)

Aktualizováno 27. 6. 2016

Po několika dnech tu máme další dvě fotografie, na kterých je zachycena zadní část pravděpodobně další generace iPhonu. Ta nám opět dává možnost podívat se na nevšedně řešený modul s fotoaparátem. Působí poměrně masivně a bohužel vystupuje nad okolní povrch. Dnešní únik také opět potvrzuje, že budoucí generace iPhonů s největší pravděpodobností ztratí 3,5mm jack konektor. Nikde totiž není vidět jeho umístění. Bohužel se touto cestou nevydá jen Apple. Bez klasického hudebního konektoru se musí obejít i novinky Moto Z a Moto Z Force od Lenova.

Apple iPhone 7

Aktualizováno 15. 6. 2016

Nové úniky by měly ukazovat iPhone 7. Na nich se očekávaná novinka ukazuje z čelní strany. Na fotce je ale patrné krycí sklo, a to i přes kruhové domovské tlačítko. Pokud tomu tak skutečně je, vypadá to, že se Apple přikloní ke kapacitnímu tlačítku. Tedy pouze dotykovému. Fotografie jsou samozřejmě nepotvrzené a výsledný dojem tlačítka pod sklem může být způsoben i úhlem, ze kterého je telefon focený.

iPhone 7

V případě, že by se Apple rozhodl přikročit ke kapacitnímu tlačítku, je nasnadě, že by se změnila i gesta. Zdroj fotografií se zmiňuje o dvou. Jednoduchým tapnutím by se měl uživatel dostat na domovskou plochu s aplikacemi a podržením tlačítka by se měla spouštět asistentka Siri.

iPhone 7

Aktualizováno 23. 5. 2016

Po nedávných únicích renderů, které odhalují nijak zásadně změněný design, tu máme živé fotografie, na kterých je zachycen zadní kryt iPhonu 7. Opět se můžeme přesvědčit, že pokud se jedná o pravé snímky, budou změny vesměs jen kosmetické. Povšimnout si lze nepatrně většího otvoru pro fotoaparát. Nový iPhone má také dle nejnovějších spekulací disponovat čtyřmi reproduktory. Dva výdechy mají být na horní hraně, dva na spodní hraně. I dnešní úniky zadní části potvrzují, že další generace iPhonů přijde o klasický 3,5mm jack konektor.

Aktualizace 19. 5. 2016

Čím dál jasněji začíná vypadat vzhled budoucího iPhonu 7. S novými rendery, které mají takřka odpovídat reálné podobě, nyní přichází server gsmarena.com, kterému je poskytl důvěryhodný zdroj. Na první pohled je patrné, že Apple zřejmě neplánuje zásadní designovou změnu. Největší změnou prochází zadní strana, kde mizí plastové předěly antén. Ty Apple vede po bocích telefonu a zadní strana tak vypadá lépe. Na spodní hraně se také objevují dva průduchy a je otázka, zda do druhého Apple umístí další reproduktor nebo pouze mikrofon. Vše také nasvědčuje tomu, že 3,5mm jack konektor bude skutečně na těle nového iPhonu 7 chybět.

Apple iPhone 7

Původní informace ze 14. 3. 2016

Apple iPhone 7

Hned úvodem řekněme, že to není poprvé, co se již o iPhonu 7 spekuluje. Před několika týdny se objevily informace o případné absenci 3,5mm jack konektoru, které byly následovány spekulací o částečné voděodolnosti. Tentokrát se můžeme podívat na údajné náčrty budoucí zadní strany na iPhonu 7. Na té je nezajímavější řešení proužků pro antény. Apple se totiž možná rozhodne je nikoliv minimalizovat, ale pomocí tenké linie je přesunout na boky.

TIP! Apple rozesílá pozvánky na 21. března. Bude představen iPhone 5SE?

Apple iPhone 7 – možná podoba zadní strany

Další věcí, která stojí za zmínku, je fotoaparát. Ten je očividně větší než na stávajících modelech, což dává tušit možné přepracování celého fotoaparátu. Spekulovalo se také o nasazení duálního fotoaparátu. Tato vymoženost by se dle posledních informací měla objevit pouze u větší verze s přídomkem Plus.

Zdroje: forbes.com, techtastic.nl, gsmarena.com, gsmarena.com, gsmarena.com, mobipicker.com, nowhereelse.fr, pocketnow.com

Diskuze ke článku
Lukáš
Pokud bude iphone 7 jen trochu podobný těm šestkovým hrůzám, tak ruším svoje Apple ID a o té společnosti už nechci slyšet. Podle mě budou hlavními novinkami tenčí tělo a zbavení se stereo jacku. S fotoaparátem by už taky něco mohli udělat, není zlý, ale konkurence je dál. Popravdě se skoro neodvažuji pomyslet jaké inovace přinesou, protože oni to tak nehezky plánují, že žádný jejich telefon není se vším všudy a pokaždé tam jsou věci které je nutné příště vylepšit, což je ale strategie Applu jak donutit zákazníka příště koupit další model. Když se podívám kde je dneska konkurence, tak si říkám, jestli mají nové iphony vůbec šanci. Velké telefony s malým displejem a mizernou výdrží, navíc škaredé jako noc.... tohodle když se oprostí, tak mě mají zpátky.
mrazik
tak to vypada dost blbe...
sid
Třeba tam zase bude o 100% větší RAM jak se chvástali v minulé keynote :D
Martin
Hnus to i G5 vypadá lépe :D a nemá stupidní předěly.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze