iPhone 7 už nejspíše nebude mít 3,5mm jack

78

Japonský blog cituje důvěryhodný zdroj, který tvrdí, že se při vývoji nové generace iPhonu Apple nejspíše nepočítá s konektorem pro připojení sluchátek ve standardu 3,5mm jacku. Pokud tedy nebudete chtít využívat Bluetooth, nejspíše vás čeká výměna sluchátek za ty s konektorem Lightning.

Důvod je jednoduchý. Skoro každý nový iPhone se snaží posunout parametry toho předcházejícího a tloušťka je pro amerického výrobce jedním ze stěžejních parametrů. Nová generace by tak měla „v pase“ ztratit jeden milimetr, čemuž ale brání 3,5mm jack se svými standardizovanými rozměry.

Je pro vás konektor pro sluchátka potřebný, nebo byste se bez něj obešli?

Jistou alternativou by byl přechod na jack o velikosti 2,5 mm, ale tento krok zkusil Apple již v minulosti a nesetkal se s příliš pozitivním ohlasem. I když asi ani tento krok nebude přijímám s velkými ovacemi, snížení hmotnosti a výrobních nákladů celého přístroje to Applu nejspíše vynahradí. Předpokládá se, že s iPhonem 7 budou distribuována sluchátka s novým konektorem a zároveň se na trh dostanou adaptéry.

Zdroje: macotakara.jp

Diskuze ke článku
satai
Nejdriv Beatsy, ted (udajne) tohle. Kdy zacali u Apple nenavidet hudbu?
Lukáš
Je potřebný pro všechny. Osobně nevěřím, že v brzké době iphonu bude jack chybět. Apple by se rád odlišil, když už se mu to nedaří žádným jiným způsobem, ale ochudit se o jack... to bych musel být padlý na hlavu.
mimar48
... ovečky, ovečky, kdopak je na celém světě nejchytřejší?
Víte to?
Tak to je moc dobře, protože nyní všechny zahodíte svá milovaná sluchátka a pořídíte si naše nová. A budete všechny tuze šťastny, stejně jako váš pastýř...
Petr
Takže telefon s jednou z nejhorších výdrží na trhu (NEplus verze) ztratí milimetr a bude mít o dalších 500mAh menší baterku? A to všechno proto, aby se to hůř drželo a dole pod telefonem člověku visela hnusná redukce, pokud nebude chtít používat ta jediná správná sluchátka? No to by celou ovčí farmu posunulo na další level :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze