Apple iPhone 5: odhalení novinky již dnes večer

33

Dnes je pro technoidy a milovníky mobilů obecně velký den. Apple totiž v sedm hodin večer startuje svou tiskovou konferenci, na které představí nejnovější generaci iPhonu. Všichni chtějí, aby byl konečně přístroj doopravdy revoluční, prozatím si ale můžeme jen shrnout vše podstatné a čekat.

Je to tak, již dnes se v San Francisku koná pro mnohé zásadní událost mobilního průmyslu v letošním roce, během které se má oficiálně odhalit světu nová generace chytrého telefonu od Applu – iPhone 5. Apple, jako nikdo, umí střežit svá tajemství a pokud se porozhlédnete po internetu, narazíte jen na samé spekulace a nepodložené informace, úniky rozličných zdrojů a továrních řetězců a prakticky nulovou oficiální informaci ze strany výrobce. Co o připravovaném iPhonu vůbec víme?

Preview: Apple iPhone 5 představen: kompletní informace o jablečné evoluci

TIP: Apple iPhone 5 představen: sledovali jsme on-line

Předpokládaný vzhled šesté generace iPhonu

Tenčí a hezčí, ale stejný?

Podíváme-li se na uniklé fotografie, které nejspíše patří novému iPhonu, je na první pohled vidět určitá vytáhlost. Předpokládá se, že se rozměry přesunou na hodnotu 123,8 × 59,4 × 7,6 mm, v menší tloušťku však lze zatím jen doufat. Stále se mluví i o větším displeji s úhlopříčkou 4 palce a nově rozlišením 1136 × 640 bodů, díky čemuž bude displej vyšší a vejde se do něj nastojato více informací.

TIP: Nový iPhone 5 v České republice už v říjnu?

Zadní strana a konstrukce iPhonu 5

Kromě vytáhlosti konstrukce by naopak design měl zůstat prakticky nezměněn, nepočítáme-li trochu jiné navrstvení prvků a využití kovu a skla. Další vizuální změnou je přítomnost 9-pinového konektoru, který nahradí tradiční 30-pinový a propůjčí více místa repráčkům a hardwaru uvnitř. V přístroji bychom totiž měli najít také novou nano SIM kartu.

iPhone 5 přijde s 9-pinovým konektorem a nano SIM

Výkonný nástupce

Vysoce spekulativní oblastí je samotný hardware, který bude v novém iPhonu použit. V útrobách novinky bychom měli najít procesor Samsung S5L8950X, menší evoluci po posledním iPadu. O grafickém čipu není známo zhola nic, z hlediska operační paměti by se měl nový iPhone rozhodně přesunout do oblasti 2 GB. Je ale dost pravděpodobné, že šestá generace zůstane u dostačujícího 1 GB paměti. Samozřejmostí pak bude zahrnutí operačního systému iOS 6, který sám o sobě přinese mnoho inovací a vylepšení oproti předchůdci.

Preview: Apple iPhone 5 představen: kompletní informace o jablečné evoluci

Operační systém iOS 6

TIP: Podívejte se na naše první dojmy ze systému iOS 6.

Sledujte on-line přenos

Tisková konference Applu začíná dnes v 19 hodin našeho času a my pro vás budeme pořádat on-line přenos. Sledujte odhalení s námi a kdo ví, třeba pro nás výrobce přichystá i nějaké překvapení. iPad Mini by rozhodně stál za hřích.

TIP: Apple iPhone 5 představen: sledovali jsme on-line

Diskuze ke článku
Hades
Super, už se těšim. Jsem zvědavej, jestli nakonec přejdu z 4s na 5:) Pokud se mi bude líbit, hned objednávám.
Noxius
22 TISIIIIIIIIIIIIIIIC ! :D:D:D:D:D:D:D nech uz tam bude cokolvek (hardwarovo) urcite tam nebude nic prelomove,... tak si to moze kupit fakt uz iba retardovana osoba :D
hmm
Noxius..ak sa iphone niekomu páči a má naň prachy tak prečo nie? je podľa mňa veľmi hlúpe nazývať niekoho retardom lne koli tomu že chce iphone...
Martin
Komu záleží na tom jak bude vypadat, podle mě bude úplně jiný než na všech známých fotkách a ve všech diskusích, jediné co by mě potěšilo by byl poměr stran 16:9, nekoupil bych si telefon který musím držet obouma rukama kvůli jeho šířce. Kdo che obří dislay ať si koupí tablet a nokii 3310. To je můj názor.
GO GO GO iPhone, jdu si pro tebe 4. září do fronty :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze