Apple iPhone 5 má být nejtenčím smartphonem, ale není to pravda

20

Apple se příliš nevytáhl s novým iPhonem 5. Celý svět zahltily zprávy o tom, jak nový iPhone je spíše zklamáním než překvapením. Další "žhavá" zpráva se pak týká odvážného tvrzení, že nový iPhone je údajně nejtenčí chytré zařízení na světě. Apple by měl více studovat specifikace ostatních produktů a ne jen vymýšlet, na koho podá žalobu.

Apple iPhone 5 - oficiální fotografie

Čtěte:

Od nového iPhonu se ledacos nového očekávalo, očekávaly se nové technologie, převratné funkce a všelijaké inovace. Místo toho jsme se dočkali jen pár vylepšení. O tom ale pojednává jiný článek. My se teď zabývejme tím, že Apple si troufale dovolí tvrdit, že nově iPhone 5 je nejtenčím smartphonem na světě. Jak by řekl klasik, Phil Schiller je vedle jak ta jedle. Na trhu je hned několik zařízení, která se vejdou pod údajně "rekordní" tloušťku 7,6 milimetrů. Co třeba Motorola RAZR, která v nejtenčím místě měří jen 7,1 milimetrů? Nebo nové Oppo Finder, které je tenké 6,65 milimetrů. Což je rozdíl necelých dvou milimetrů. Ale třeba se od Applu dočkáme oficiálního prohlášení, jak přišli k tvrzení, že novinka je nejtenčím smartphonem na světě. Jak působí nový iPhone na vás? Líbí se vám jeho novinky a vylepšení?

Zdroje: bgr.com

Diskuze ke článku
Marek
Je to rozdil milimetru, ne centimetru
Itimix
Michale,
Asi jste tu prezentaci blbe sledoval nebo nwm co jste delal, ale pri te prezentaci nepadl vyraz, ze iphone 5 je nejtencim tefonem na svete :)
Rekli to tak: "it's the thinnest phone we made ever made" doufam, ze vam nebude delat problem prelozit tak narocnou a slozitou vetu ;)
Itimix
Mala oprava (blba t9): "it's the thinnest phone we have ever made"
Jirka
Řekněte mi, jaký mají podobné články smysl? Celkovým nádechem článku je jasné, na jakou stranu barikády se autor staví. Svezení se na vlně "nenechat na novém iPhonu niť suchou" by šlo ale zajisté uděla elegantnějším způsobem, než si cucat z prstu podobné bulvárnosti a ještě s chybou. Tloušťka se zpravidla uvádí v nejtlustším bodě - např. Razr dosahuje rozmezí 7,1-10 mm, iPhone je oproti tomu symetrický. Mohli bychom se pak dohadovat, co představuje u telefonu termín "nejtenčí". Pro někoho jde o nejužší místo, někdo upřednosťnuje celou plochu. Tak či onak, přít se o milimetry, chytat se každého slovíčka a rozepisovat to do článků?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze