Apple iPhone 5: přibližná cena a dostupnost v ČR

10

Zaujal vás nový iPhone 5 natolik, že byste si ho chtěli pořídit? Potom vás určitě zajímá, kdy to bude možné a kolik vás to bude stát. Možná budete překvapeni, že se nekoná žádné zdražení oproti předchozímu iPhone 4S a že dostupnost v ČR bude co nevidět.

Součástí představení nového iPhone 5 byly samozřejmě i informace o jeho ceně a dostupnosti. Dočkáme se ho velmi brzy, už 21. září 2012 bude zahájen prodej v USA, Kanadě, Velké Británii, Francii, Německu, Austrálii, Japonsku, Hong Kongu a Singapuru. Česká a Slovenská republika se iPhonu 5 dočká o týden později, to znamená 28. září. Společně s nimi si ho budou moci dále zakoupit i zákazníci z Rakouska, Belgie, Dánska, Estonska, Finska, Maďarska, Irska, Itálie, Lichtenštejnska, Litvy, Lucemburska, Nizozemí, Nového Zélandu, Norska, Polska, Portugalska, Slovinska, Španělska, Švédska a Švýcarska. V prosinci 2012 by měl být iPhone 5 dostupný už v 100 zemích u celkem 240 operátorů.

Čtěte preview: Apple iPhone 5 představen: kompletní informace o jablečné evoluci

Ceny iPhone 5 jsou identické s cenou za kterou byl představen iPhone 4S, to znamená 199 USD za 16 GB verzi, 299 USD za 32 GB verzi a 399 USD za 64 GB verzi. Zdá se vám cena v porovnání s českými cenami podezřele malá? Nezapomeňte na to, že jde o dotovanou cenu pro amerického operátora s dvouletým úvazkem. Předchozí iPhone 4S se bude nadále vyrábět a prodávat jen v 16 GB verzi za dotovanou cenu 99 USD a iPhone 4 ve variantě 8 GB bude ke smlouvě zdarma (o něčem takovém si u nás můžeme nechat jen zdát). Výroba a prodej iPhone 3GS končí.

Oficiální české ceny zatím známé nejsou, myslíme si ale, že i u nás budou identické s cenou iPhone 4S, to znamená přibližně 16500 Kč za 16 GB verzi, 19900 Kč za 32 GB verzi a 21990 Kč za 64 GB verzi, ceny jsou uvedeny s DPH.

Dostupnost u českých operátorů

Pokud si dobře vzpomínáte, loňský iPhone 4S se prodával pouze u Vodafonu a T-Mobilu. O2 se s Applem nedohodlo a nový model neprodávalo. Letos se zdá, že se bude účastnit kompletní operátorský trojlístek. Zeptali jsme se, jak to s nasazením iPhonu 5 vypadá a tady jsou odpovědi.

O2

Za tiskové oddělení O2 odpovídala Blanka Vokounová: „Našim zákazníkům budeme schopni nabídnout nákup nového iPhonu za výhodných podmínek. O konkrétních detailech nabídky v tuto chvíli jednáme s Applem a podrobnosti včas oznámíme.“

T-Mobile

Za T-Mobile odpovídala tisková mluvčí Martina Kemrová: „iPhone 5 budeme prodávat, přesné datum a další podrobnosti včas oznámíme.“ U T-Mobilu si navíc díky podpoře dat HSPA+ 42 užijete nejrychlejší prohlížení internetu na iPhonu 5.

Vodafone

Nejsdílnější byla tisková mluvčí Vodafonu Alžběta Houzarová.

Počítá Vdoafone s prodejem iPhonu 5?

„Plánujeme začít nový iPhone prodávat brzy po jeho oficiálním uvedení. Tak jako každý rok.“

Máte už nanoSIM karty?

„NanoSIM karty již máme na skladě. V okamžiku, kdy začneme další model iPhone prodávat, jsme připraveni zákazníkům vyměnit klasické a microSIM za nanoSIM. A to jak v prodejnách, tak na telefonické lince.“

Kdy začnete prodávat?

„Na přesné datum začátku prodeje v ČR je ještě brzy. Hned jak se datum dozvíme, oficiálně ho zveřejníme.“

Diskuze ke článku
Zbynek
dobry den, coto znamena Nezapomeňte na to, že jde o dotovanou cenu pro amerického operátora s dvouletým úvazkem diky
Crozz
takhle to má vypadat, představím a hned prodávám, ne jako Nokie...
Roob
Žádná revoluce se nekoná, jen peněženky zabrečí. V dnešní konkurenci to bude mít iPhone 5 těžké - kromě USA. Těším se na úplně jiné stroje...
Zdeněk
Promiňte, ale vy jste opravdu ochotni dát za chytrý mobil dnes již s výkonem ,který neoslní až 22 tisíc korun českých?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze