Apple iPad mini v redakci: první dojmy a videopohled na menší jablko

29

Je to teprve něco málo přes týden od představení a nový Apple iPad mini se dostává do prodeje i v České republice. Povedlo se Applu vstoupit do kategorie menších tabletů, kterou dříve zatracoval, pravou nohou? To nám napoví dnešní videopohled a první dojmy. Tablet máme v redakci a vy se nás tak můžete ptát na vše, co vás zajímá.

Apple iPad mini byl už dlouho před jeho oficiálním představením veřejným tajemstvím. Čekalo se jen na podrobnosti. Výsledný iPad mini dostal nakonec do vínku trochu netypický 7,9“ displej s rozlišením staršího iPadu 2, tedy 1024×768 px. To je asi také první a hlavní viditelná vada na kráse jinak perfektního zařízení, které si všimnete. Vzhledem k dnešní konkurenci už nelze považovat 162 ppi za synonymum pro jemný displej.

TIP: přečtěte si kompletní preview Apple iPad mini

Ostatní vjemy z prvního uchopení miniaturizovaného iPadu jsou už ale čistě pozitivní. Zpracování samotného těla tabletu je na špičkové úrovni a čistá hliníková unibody konstrukce, ve spojení s příjemnou tenkostí tabletu, na vás zanechá opravdu dobrý dojem. V konstrukci opravdu s Applem nemůže soutěžit nikdo.

Stačí ale líbivý design k úspěchu? A jak se výrobce popral s novým formátem displeje ve svém systému. Drží se zmenšený iPad pohodlně v jedné ruce? Na podobné otázky se pokusí odpovědět následující video.

Apple iPad mini – představení

Nový Apple iPad mini samozřejmě v redakci podrobně otestujeme. Těšit se tak můžete také na poctivou recenzi a další videa. Zatím nám můžete v diskuzi dát vědět, co konkrétního nemáme při testování malého iPadu, jehož prodej dnes startuje na ceně 8 490 Kč, opomenout.

Technické parametry Apple iPad mini

Kompletní specifikace
Konstrukce200 × 134,7 × 7,2 mm, 308 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 7,9" (1 024 × 768 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), , autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetApple A5, CPU: 2×1 GHz, GPU: PowerVR SGX543MP2
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB / 64 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémiOS 8
Akumulátor4 490 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostlistopad 2012, 8 500 Kč

Za zapůjčení Apple iPad mini na test děkujeme prodejci iSetos, kde jej můžete zakoupit.

Diskuze ke článku
mmm
Je to fakt pekny tablet a ten pomer stran sa mi naozaj paci, kedze filmy nepozeram, ale viac citam. Ale stale neviem na co by mi to bolo, uz som rozmyslal ze si to kupim. Len neviem ci na to budem mat vyuzite. Ale je to pekny kus HW. Skor by som povedal ze je to uz 8 palcovy tablet.
Michal
Nějak nechápu jak při stejném rozlišení a menší úhlopříčce může mít málo jemný displej??
Honza
Zbytečně drahé, když tablety s Androidem jsou mnohem levnější a naprosto srovnatelné.
Kynio
Mobilenet.cz jsem jsem si oblíbil obzvlášť v posledních dnech, kdy expresní rychlostí, na rozdíl od konkurence, jste dokázali sepsat slušné články o představení Google Nexus řady. Jen mě dost mrzí ty vaše prewiev popřípadě recenze různých zařízení..chyby, přeřeky, skloňování atd..škoda, zkuste na tom zapracovat.
Teď k tématu...2 lidi ve frontě 15min před prodejem mluví za vše.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze