Apple inovoval také stávající MacBook Air a Pro: jaké jsou změny?

Kromě špičkového, ultratenkého a lehkého Apple MacBooku se dostalo i na vylepšení stávajících modelů řady Air a MacBooku Pro s Retina displejem. Obě řady budou nově osazeny pátou generací procesorů Intel Core i5 a i7 a povýší také verze Thunderbolt portu na druhou generaci. Obě vylepšené řady jsou k dispozici počínaje dnešním dnem.

Pochopitelně, celý dnešní event zastínilo představení MacBooku a kompletní seznámení se s Apple Watch, mimo toho si však Apple přichystal ještě jednu vcelku podstatnou vsuvku – inovovány jsou i stávající verze MacBooku Air a MacBooku Pro s Retina displejem. Obě modelové řady nově dostanou pátou generaci procesorů Intel Core i5 a i7 a novinkou je také Thunderbolt port ve verzi 2.0. Apple se také chlubí, že například MacBook Pro s 13palcovým Retina displejem by měl nabídnout v rámci páté generace procesorů Intel až dvakrát rychlejší flashové úložiště a až 10hodinovou výdrž na nabití.

MacBooky Air a MacBooky Pro prošly také mírným vylepšením

To ale není vše, jedno vylepšení navíc se týká pouze MacBooku Pro 13 s Retina displejem. Ten totiž dostane speciální Force Touch, respektive inovovanou verzi touchpadu citlivého na tlak a hned s několika senzory uvnitř. Dodáme, že všechna vylepšení, která se týkají MacBooku Pro s Retina displejem se týkají modelu s 13palcovou úhlopříčkou, 15palcové se změny nedotknou. Ač se jedná o kosmetická vylepšení, Apple chválíme za přístup – novinka sice zastínila pozornost, Apple ale nezapomněl ani na zájemce o již zavedené modely. Bohužel, spolu s vylepšeními však přišlo i zdražení, a to i stávajícího iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Potěšující zprávou je alespoň to, že vylepšené verze MacBooků jsou dostupné počínaje dnešním dnem.

Změny se týkají MacBooku Air 11,6, 13 a MacBooku Pro 13 s Retina displejem

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze