Návod: jak kalibrovat displej na OS X

4

Apple si v současné době nechává vyrábět displeje pro MacBook od LG a Samsungu. Uživatelé považují Samsung za kvalitnější, a pokud si mohou vybrat, preferují právě tento panel. Ovšem ani LG displeje nejsou špatné, bohužel si v základním nastavení často „nerozumí" s defaultním barevným modulem. Nastavte si barevný profil sami a přizpůsobte displej vašim požadavkům.

Nastavení barevného profilu je snadné, navíc vám nerozhodí současné nastavení, ke kterému se můžete snadno vrátit. Pokud jste zjistili, že máte displej od LG, případně nejste s kvalitou spokojeni, postupujte dle stručného návodu.

Nastavte si jas na maximum (pomocí klávesy F2), jděte do nastavení – monitory – barva – kalibrovat. Zaškrtněte expertní režim pro zpřístupnění více funkcí a pokračujte dle nápovědy.

Ke konci budete vyzváni k pojmenování barevného profilu. Barevný profil pojmenujte a následně už můžete přepínat mezi jednotlivými profily. Displej od Samsungu většinou není nutné kalibrovat. LG displej naopak kalibraci často potřebuje a jen se správným nastavením podá stejný obraz jako Samsung.

Kalibraci doporučujeme provádět aspoň jednou ročně kvůli stárnutí hardware. Častější kalibrací rozhodně nic nezkazíte.

Diskuze ke článku
Vendel
Mi by se ještě hodilo, kdyby se dala nějaká optimální kalibrace stáhnout, protože ten můj výtvor kalibrace o moc lepší než originální není tedy.
René

Se samsungem Apple vede soudní tahanice kvůli patentům a pak se tady z článku dozvím,že od nich bere displeje.To mi hlava nebere :|
nikak.
dobrý den nejdou mě spoštět na macbooku videa co si mám stáhnout aby to šlo děkuji

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze