Apple dává stopku elektronickým cigaretám

17
Apple dává stopku elektronickým cigaretám
  • Ve svém obchodě s aplikacemi zakázal související obsah
  • Snaží se tak chránit zdraví svých uživatelů, zejména dětí

Je to aféra, která hýbe hlavně USA, ale bohužel se dostala i do Evropy. Elektronické cigarety, neboli takzvané „vapování“, měly být zdravější alternativou ke klasickému kouření, případně cesta pro ty, kteří chtějí s tímto zlozvykem přestat. Poslední týdny a měsíce se však nesou v pochmurném duchu úmrtí mladých lidí, které spojovala právě elektronická cigareta.

Podle posledních výsledků vyšetřování se zdá, že je spojují také neoficiální náplně s obsahem THC a dalších látek, z nichž některé mohou způsobit akutní selhání plic. Zatím zemřelo 42 lidí, dalších dvě tisícovky musely vyhledat lékařské ošetření.

Apple se rozhodl, že nechce být s těmito negativními jevy spojován a s okamžitou platností odstranil ze svého obchodu 181 aplikací, které s elektronickými cigaretami jakýmkoli způsobem souvisí.

Jak informuje axios.com, nebude ani možné podobné aplikace do obchodu nahrávat. Pokud je už máte ve svém telefonu, budou fungovat i nadále, ale už si je nebudete moci znovu stáhnout.

Ve svém vyjádření se Apple odvolává na ochranu svých uživatelů, zejména pak dětí. Hlavně pro ně chce svůj obchod provozovat jako bezpečné místo. Není to poprvé, co jsou pravidla obchodu s aplikacemi přísnější než běžná pravidla. Google například nedávno zakázal aplikace, které by vám jakýmkoli způsobem napomáhaly při shánění marihuany.

Diskuze ke článku
GoofySK
... "bohužel se problém s kouřením řeší nejen v USA, ale i v Evropě" ... no tvl :-)
Petr
Pokud chtějí chránit děti, měli by se zamyslet i nad jinými aplikacemi. Ve výsledku by toho v Appstore asi moc nezbylo. Ale jo, je to jejich obchod a jejich buzeraci musí vývojáři překousnout, pokud tam chtějí publikovat. Snaha jako vždy spíše k pousmání, ale je vidět, žena nás výrobci myslí :-)
Offečka Jablečna
Správně, Apple ví, co je pro vás nejlepší. Jeho hodinky už zachránily tisíce životů pomocí detekce pádu nebo arytmie a další milióny výrazně prodloužily díky pokročilým fitness funkcím. Takže kdo má Apple je zdravý a úspěšný a ne jak ti dementi s drojdem, co wapujou, čuchají ředidlo nebo podobná svinstva.
Carda
Vzhledem k tomu co se ohledně kouření děje nebude lepší raději přestat kouřit? Jinak mě jako nekuřákovi je to upřímně jedno.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze