Apple aplikace týdne: Sleep Talk Recorder

5

Snažte se ovládat čtyři věci – žaludek, spánek, sex a prchlivost, pronesl slavný řecký filosof Pythagoras. Když se nad tím zamyslíme, tak většinu zmíněných věcí a činností lze ovládat. Nejmenší kontrolu přitom máme asi nad spánkem. Kdyby však Pythagoras znal aplikaci Sleep Talk Recorder, možná by svůj citát musel přehodnotit.

Není to tak dávno, co světlo světa spatřily různé specializované spánkové laboratoře. Ty umí zachytit a analyzovat kompletní průběh našeho spánku. Během noci se totiž v mozku odehrává mnoho zajímavých procesů, které částečně lze pochopit ve spánkové laboratoři. Díky velmi jednoduché aplikaci Sleep Talk Recorder, však můžete mít takovou malou laboratoř i doma.

Sleep Talk Recorder – Apple aplikace týdne

Osobně patřím mezi lidi, kteří během noci mají natolik živé sny, že občas mluvím ze spaní. S aplikací Sleep Talk Recorder, která je dostupná jak pro iOS tak i Android, si mohu své noční monology nahrát a ráno v klidu přehrát.

Sleep Talk Recorder

Aplikaci mají na svědomí vývojáři MadInSweden, kterým se podařilo vymyslet graficky přehlednou a efektivní aplikaci. Vtip je totiž v tom, že Sleep Talk Recorder sice zaznamenává celý průběh vašeho spánku, ale nahrávat začne až v momentě, kdy zachytí nějaký zvuk. Ráno pak nemusíte ve zvukovém záznamu složitě hledat, ale aplikace vám jednotlivé momenty doslova vystřihne a přehraje, včetně kompletních časových údajů.

Jediné, co pro to musíte udělat, je to, že v aplikaci povolíte přístup k mikrofonu, telefon umístíte co nejblíže k posteli, nejlépe na noční stolek a zapnete nahrávání. V aplikaci pak lze nastavit, za jak dlouho má Sleep Talk Recorder snímat váš spánek, jelikož se většina lidí před samotným usnutím různě převaluje nebo si s někým povídá. Rozhodně také doporučuji telefon umístit během noci do nabíječky.

Sleep Talk Recorder

V Sleep Talk Recorder naleznete i bohaté uživatelské nastavení, včetně budíku, takže se nemusíte obávat, že byste ráno nestali včas. Zpestřením je i pomyslná mikro sociální síť, kde si můžete přehrát noční výlevy od jiných uživatelů. Potěšujícím faktem je i to, že tam naleznete spousty česky mluvících osob.

Třešničkou na dortu je kompletní historie. Všechny zvukové záznamy se vám totiž v aplikaci automaticky ukládají, takže si je kdykoliv můžete opět přehrát. V aplikaci také můžete nalézt průměrné hodnoty doby vašeho spánku či sekci oblíbených záznamů.

Sleep Talk Recorder je přitom kompatibilní se všemi iOS zařízeními a v obchodě App Store ho můžete zakoupit za solidních 0,99 €. Naopak pro Android je aplikace zcela zdarma. Přeji vám dobrou noc a co nejvíce živých snů.

Stáhnout Sleep Talk Recorder

Google Play (zdarma) App Store

Diskuze ke článku
pepa
twl to je ptakovina :-D
ANO
To ma byt jako fakt nebo se jedna o vtip? Chapu dobre, ze jde o prachsprosty zaznamnik??? Co z toho jako ma clovek zjistit? Ze celou noc chrape? Najde se fakt nekdo, co si to pusti vic nez na jednu noc? Nebo dokonce nekdo, kdo sve "spani" sdili a naprosto nepochopitelne nekdo, kdo by si to poustel?:o))))

"Není to tak dávno, co světlo světa spatřily různé specializované spánkové laboratoře. Ty umí zachytit a analyzovat kompletní průběh našeho spánku. ............ Díky velmi jednoduché aplikaci Sleep Talk Recorder, však můžete mít takovou malou laboratoř i doma." WOT???? WOOOT??? Jakou laborator? Mam respironics a obcas se divam na grafy, ne ze by to k necemu bylo. Spankove laboratore maji EEG, desitky elektrod a tenhle bazmek s mizernym mikrofonem v blbem telefonu je takova "mala laborator":o)))
mortyg
Podobnou aplikaci jsem nějaký rok zpět ze srandy na jednu noc použil... dlouho jsem si říkal, jestli nemluvím ze spaní. A upřímně, ráno jsem ji odinstaloval a nechci to nikdy vidět. Ty zvuky... to bylo jak z nějakého hororu, skřípání, mumlání :-D Navíc jsem použil slova ve dvou cízích jazycích - jednoduchá, a věta nedávala ani smysl... ale ne, opravdu už nechci vědět co se mi při spánku děje :-)
B
Tohle a mnohem vic ma ceska aplikace Sleep. Perfektni budik / uspavani / sledovani spanku / nahravani zvuku buhvi co jeste. Osobne pouzivam budik s matematickou ulohou abych nezaspal a nahravam i zvuky. Hlavne to nahravani maji celkem promakany takze to uklada jenom zvuky a ne 8 hodin ticha ...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze