Finální verze iOS 11 prozrazuje chystané novinky, včetně označení iPhonů

5
Finální verze iOS 11 prozrazuje chystané novinky, včetně označení iPhonů
  • Finální verze iOS 11 Golden Master odhalila několik novinek
  • Potvrzuje se funkce Face ID skenování obličeje pro autentizaci do systému
  • Kromě nových funkcí a tapet unikají také označení nových iPhonů, výroční ponese přízvisko X

Na internet v těchto dnech pronikla finální verze systému iOS 11, která je označována jako Golden Master. Jedná se de facto o stejnou verzi, jež Apple oficiálně představí a postupně i uvolní po keynote, která proběhne již v úterý od 19:00 hodin našeho času. Finální verze odhalila nové systémové tapety, které se částečně inspirují motivy společnosti Apple z dob dávno minulých, i zde je tedy jasná spojitost keynote s výročním představení prvního iPhonu. Letošní událost bude do velké míry oslavná.

iPhone Face ID

Kromě nových tapet systém potvrzuje také funkci Face ID, která bude fungovat ve 3D a umožní jak přístup do systému, tak i autorizaci plateb skrze App Store. Apple do systému přinese také animované emoji, které bude možné doplnit o hlasové zprávy a další možnosti – „Animoji“. Z dalších novinek iOS 11 můžeme zmínit podporu nahrávání videa ve 4K při snímkovací frekvenci 60 FPS.

iPhone X

Z fotografií, které jsou ve firmware schované, se potvrzuje také design výročního iPhonu, respektive vyříznutý displej ve vrchní části. Některé funkce chybějícího Home Buttonu, který u výročního iPhonu nebude, převezme tlačítko na boku.

Tím bude možné vyvolat hlasovou asistentku Siri, případně spustit Apple Pay. Novinkou je také to, že nová generace hodinek Apple Watch nabídne podporu LTE sítí, takže budou nezávislejší.

iPhone X

Ve finálním firmware iOS 11 se navíc objevilo i označení chystaných iPhonů. Výroční iPhone ponese přízvisko „X“ (odkazující na 10leteté výročí), zbylé dva telefony se budou dle všeho jmenovat iPhone 8 a iPhone 8 Plus, Apple tak zřejmě zcela přeskočí řadu s přídomkem „s“.

Zdroj: appleinsider.com, theverge.com

Diskuze ke článku
DeX.DC
Jsem hodne zvedanej, jak to FACE ID bude pohodlne a jak hlavne bezpecne. Pokud to bude OK a nebude potreba otisku prstu, jdu do toho a vymenim S7 za iPhone X
Petr
Z absence otisku prstu jsem zklamaný..Samsung fakt nechci..a toto my ho připomíná

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze