Tencent, spolumajitel populární hry Fortnite, připravuje vlastní herní smartphone

2
Tencent, spolumajitel populární hry Fortnite, připravuje vlastní herní smartphone
Fotografie: Epic Games
  • Herní smartphone bude vytvořen ve spolupráci s další společností
  • Zařízení bude pravděpodobně určeno pro čínský trh

Čínská společnost Tencent, která vlastní 40% podíl herního studia Epic Games, tvůrce megahitu Fortnite, údajně připravuje svůj vlastní herní smartphone a oslovila hned několik významných hráčů na trhu herních smartphonů. Informaci přinesl čínský server 36kr.com, podle kterého Tencent kontaktoval společnosti, jako je ASUS, Razer nebo Xiaomi, v jejichž portfoliu se nachází specializované herní telefony.

Novinka, která vznikne ve spolupráci s některou ze zmíněných společností, by měla být osazena čipsetem od Qualcommu, což pravděpodobně nikoho nepřekvapí vzhledem k tomu, že všechny herní speciály jako ASUS ROG Phone, Razer Phone nebo Xiaomi Black Shark čipsety Snapdragon využívají. Zároveň můžeme údajně počítat se slušnou kapacitou baterie a kvalitním displejem.

Podle dostupných informací by měl být chystaný smartphone prodáván pod značkou Tencent, případně pod dvojitým označením odkazujícím kromě Tencentu i na partnera, se kterým se čínská společnost dohodne na spolupráci. Stahování her by mělo probíhat skrze speciální obchod s aplikacemi (pravděpodobně Epic Games Store), aniž by z transakcí profitoval Google.

Vzhledem k tomu, že Tencent vlastní i některé další hry, jako například League of Legends nebo Clash of Clans, by měli mít hráči o zábavu postaráno. Zařízení bude pravděpodobně směřováno primárně na čínský trh, kde se hraní her na smartphonech stalo populárním u převážné části populace.

Diskuze ke článku
Tomason
Tak herní telefon je potřeba, to je jasný -)
Hoši s Epicu, šlapou na hada bosou nohou, ani bych se nedivil, kdyby Google si na ně posvitil stim že si tam dají jen svoji instalacku a Google ne.
Jarmila
Jarmila

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze