Aplikace Sony TrackID pro identifikaci hudby nyní i pro ČR

1

Už i do České republiky dorazila aplikace TrackID od Sony určená pro zjišťování názvů hudebních skladeb, kterou jistě znají všichni majitelé starších telefonů Sony Ericsson. Ke stažení je pro všechny majitele telefonů s operačním systémem Android.

Tip: přečtěte si také článek - Šikovná hudební aplikace SE TrackID nově pro všechny Androidy

Na začátku prosince tehdy ještě švédsko-japonský výrobce mobilů Sony Ericsson uvedl na Android Market svoji léty prověřený a velice oblíbený prográmek pro zjišťování názvů hudebních skladeb TrackID. Kromě nově přepracovaného designu je hlavním plusem to, že si aplikaci mohou stáhnout nejen majitelé telefonů Sony Ericsson/Sony, ale také v podstatě všichni majitelé přístrojů s Androidem 2.2 a vyšším.

TrackID v nejnovější verzi nabízí kompletně počeštěné prostředí a nový design (vyzkoušeno na SE Xperia mini)

Bohužel tehdy ještě aplikace byla dostupná jen pro pro uživatele na několika nejhlavnějších světových trzích a uživatelé v České republice i jiných menších zemích měli bohužel smůlu. Od soboty už je ale konečně vše jinak. Sony vydalo zbrusu novou verzi TrackID s označením 3.60.39, která mimo jiné i významně rozšiřuje seznam zemí, kde si mohou uživatelé aplikaci stáhnout, právě i o ČR.

Čtěte - Sony Xperia S: téměř dokonalý Japonec

Jak asi většina z vás ví, TrackID funguje tak, že stisknutím daného tlačítka v aplikaci nahrajete několikasekundový úryvek z dané písničky, jejíž název chcete zjistit, a aplikace vám po chvilce zpracovávání zobrazí nejen onen samotný název písničky, ale také jejího autora a informace o něm, obrázek alba, možnost okamžitého liku a sdílení skladby na Facebook, hledání videí na YouTube a odkaz na stažení písničky. Kromě toho aplikace ještě nabízí historii zjišťovaných skladeb a žebříčky nejčastěji hledaných skladeb, které lze filtrovat podle zemí. Pokud jste si aplikaci stáhli, dejte nám do diskuze vědět, jak jste s ní spokojeni.

Aplikaci Sony TrackID si můžete zdarma stáhnout na Android Marketu

Zdroje: market.android.com