Šikovná hudební aplikace SE TrackID nově pro všechny Androidy

19

Oblíbená a šikovná služba pro rozpoznávání hudby TrackID, která však byla dlouhá léta výsadou pouze telefonů značky Sony Ericsson, nyní přichází ve formě aplikace ke stažení pro všechny majitele smartphonů s OS Android.

Tip: přečtěte si také článek - Sony Ericsson po deseti letech končí, bude pouze Sony

Kdo z lidí, kteří se snad jen trochu zajímají o telefony značky Sony Ericsson by neznal TrackID. Tato šikovná aplikace je s nimi v různých formách již řadu let. Setkat jste se s ní mohly jak na telefonech "hloupé" proprietární platformy výrobce A100/A200, tak i na chytrých smartphonech s operačním systémem Symbian, Windows Mobile a od roku 2010 je TrackID dostupné i pro všechny majitele telefonů výrobce osazených operačním systémem Google Android. Ode dneška pak také i ostatním Androidistům. A k čemu vlastně aplikace TrackID slouží?

Aplikace Sony Ericsson TrackID v průběhu času prošla mnoha platformami výrobce
Čtěte také - Sony Ericsson chystá příval nových Xperií pro rok 2012

TrackID je od svého počátku velmi oblíbený prográmek, který je určený k rozpoznávání nahrávané hudby. Typickým příkladem je, že zrovna posloucháte rádio a říkáte si, že tahle písnička se vám opravdu líbí a chtěli byste si ji stáhnout do mobilu, jenže nevíte jak jí na internetu najít, když neznáte její název. Právě pro tento účel slouží TrackID. Jednoduše nahrajete krátký, několika sekundový úryvek skladby, který telefon následně odešle skrze internet na vzdálený server, který jej porovná s databází skladeb.

Co právě poslouchám? Odpoví vám TrackID

Po té vám nazpět odešle relevantní odkaz, který obsahuje název písně, jméno interpreta, obrázek z alba ze kterého skladba pochází, odkaz ke stažení, odkaz na relevantní YouTube videa, a nebo třeba odkaz ke sdílené na sociálních sítích atd. Najdete tu i seznam nejzjišťovanějších skladeb, který si můžete v žebříčcích filtrovat podle jednotlivých států, takže budete vědět například jakou písničku nejčastěji hledají lidé v České republice. TrackID si také pamatuje a ukládá vámi hledané skladby. Výrobce již aplikaci během let vypiloval téměř k dokonalosti, takže vše je velmi rychlé a intuitivní. Dalším příjemným bonusem určitě je, že mezi anglicky zpívanými, a relativně známými písněmi mi jen těžko najdete nějakou, kterou by vám TrackID nedokázalo rozpoznat. Vysokou úspěšnost však budete mít i u českých skladeb.

Screenshoty z aplikace Sony Ericsson TrackID, která je nově přístupná všem smartphonům Androidem

Hodně lidí, kterým se TrackID pro svoji jednoduchost, funkčnost a hlavně účelnost zalíbilo, ale nevlastnilo telefon značky Sony Ericsson, což byl ještě do nedávna velký problém, jelikož TrackID bylo a je u telefonů SE nativním programem, mělo smůlu. Nicméně výrobce se před několika dny rozhodl, že TrackID zdarma uvolní i mezi ostatní uživatele, a to prozatím ve verzi pro OS Android. Výrobce mírně inovoval její design, ale funkce prakticky zůstaly stejné. Aplikace vyžaduje přístroj s Androidem minimálně verze 2.2 Froyo a nebo vyšší. Bohužel TrackID prozatím není dostupné pro náš region, ale toto by se doufejme mělo již brzy změnit.

Více o aplikaci Sony Ericsson TrackID se dozvíte na oficiálním webu www.trackid.info

Angry DJ zábavně o TrackID

Zdroje: market.android.com, intomobile.com

Diskuze ke článku
Pastiňák
Tato položka není ve vaší zemi dostupná...
freeman
Moja otázka je o čo je program TrackID lepší ako program SoundHound. Dokonca majitelia HTC majú tento program Full verziu zadarmo.
stepo
presne souhlasim s xsarahdi..trackID je mnohem lepsi nez soundhond. a ne proto ze bych byl na sony ericssonech ujetej,ale ne ze bych nebyl : ) jen rikam ze trackID je proste nej app. ze zminovanych aplikaci.
Radim
Použijte Shazam a dejte si to v kombinaci se Spotify (premium účet) a nenajdete konkurenci.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze