Aplikace pro snadnou zálohu dat

Top Apps
6
Aplikace pro snadnou zálohu dat
  • Podívejte se na čtyři aplikace, které vám pomohou se snadnou zálohou dat
  • Ukládat zvládnou do interního úložiště, na microSD kartu, do cloudu i PC
  • Připravili jsme dokonce i aplikaci čistě pro telefony s rootem

Opatrnosti není nikdy dost a nikdy nevíte, kdy se může vašemu telefonu něco znenadání stát a ohrozit tak všechny vaše data. Pro takové případy se hodí dělat pravidelnou zálohu pomocí nativní funkce ve vašem telefonu, cloudových služeb či prostřednictvím aplikací níže, které vám usnadní třeba i přechod na nový telefon.

TOP Apps: Aplikace pro snadnou zálohu dat

App Backup Restore

Začneme vizuálně povedenou aplikací App Backup Restore, které má mnoho funkcí – od možnosti zálohovat a obnovit APK soubory aplikací přes automatické zálohy až po ukazování několika systémových statistik. Zálohovat můžete svá data do cloudu (Google Drive,...), interního úložiště telefonu, přes USB kabel do počítače nebo na microSD kartu a kromě aplikací lze zálohovat i kontakty, hovory a SMS zprávy.

Top Apps

Hodit se může i zabudovaný skener virů, aby vám nic nehrozilo, automatická záloha či noční režim. Asi největším problémem této aplikace je však fakt, že neumí zálohovat samotná data aplikací, může uložit jen APK soubor, který je možné pak znovu nainstalovat. To je menší zádrhel, na který je rozhodně při používání potřeba myslet.

Stáhnout App Backup Restore Transfer

Google Play (zdarma)

CM Backup

CM Backup je populární aplikací od známých vývojářů z Cheetah Mobile. Sice s ní nemůžete zálohovat vaše aplikace, ale zato se hodí pro uložení kontaktů, zpráv, hovorů, záložek, kalendáře, upozornění, fotek či uživatelem vytvořených slovníků. Na rozdíl od ostatních je CM Backup čistě cloudovým řešením, takže musíte data zálohovat a obnovovat vždy přímo z dedikovaných serverů aplikace.

Top Apps

Po přihlášení dostanete k vašemu účtu 5 GB záložního místa zdarma, které si můžete rozšířit o pár megabajtů pravidelným přihlašováním či zaplacením, a spravovat svá data můžete i pomocí webového rozhraní ve vašem počítači. I když nemusíte být fanoušky ostatních aplikací od Cheetah Mobile, je CM Backup pěknou a snadno fungující alternativou, která si určitě najde mnoho uživatelů.

Stáhnout Super Backup & Restore

Google Play (zdarma)

Super Backup

Zapomenout nemůžeme ani na jednoduché Super Backup, pomocí kterého lze zálohovat aplikace, SMS, kontakty, hovory, kalendář či záložky. Místo zálohy si můžete navíc vždy přesně určit, jelikož se aplikace pro jistotu ptá na místo před každou zálohou. K dispozici je i zálohování na Google Disku a funkce automatického posílání zálohy do Gmailu či Disku.

Top Apps

Pokud jste super-user, můžete zálohovat i nastavení telefonu a data aplikací. Aplikace nabízí od určité doby i možnost šifrovat a následně zálohovat vaše fotky a videa, ale k tomu si musíte stáhnout od vývojářů další aplikaci. Je tu také samozřejmě možnost zaplatit za odstranění reklam, což by vás vyšlo na 60 korun.

Stáhnout CM Backup -Kontakty,Fotografie

Google Play (zdarma)

Titanium

Na závěr jsme si schovali něco pro ty z vás, kteří provedli root svého telefonu a hledají společníka pro spolehlivou zálohu, třeba při přechodech na novou ROM. Řeč je o aplikaci Titanium, která dovoluje zálohu aplikací a jejich dat, SMS, kontaktů, hovorů, systémových nastavení, widgetů, pozadí a prakticky všeho možného, co vás jen napadne.

Top Apps

Rozhraní aplikace je sice poněkud zastaralé a vyžaduje trochu cviku, ale dá se na něj zvyknout a je hezky přehledné. Aplikace toho zvládne opravdu hodně a za 180 korun si můžete koupit i Pro verzi, jež přidá mnoho funkcí včetně zálohy dat do cloudu. Pokud zkrátka rádi experimentujete s Androidem a různými ROM, může být Titanium jedním z neocenitelných pomocníků.

Stáhnout Titanium Backup root

Google Play Google Play (zdarma)

Partnerem seriálu Top Apps je ASUS.

Asus seriály
Diskuze ke článku
Ondrej Nekola
Ondrej Nekola
Jednoduché zálohování umí i adb.

K důkladnému zálohování ale člověk stejně potřebuje roota.
valabuk
Odkazy free a paid sú obrátene.
Petr
Potřeboval bych poradit app pro přenos všeho z jednoho Androidu do druhého, když ten první má nefunkční antény, tzn. záloha musí jet usbčkem lokálně někam na disk. Hlavní jsou fotky, sms, kontakty.
Jj
Xperie mají zálohování celého telefonu přímo v systému.. coz je rozhodně fajn mě tohle treba hodne chybelo u pixelu nebo samsungu, krom toho jde si vybrat přesně co chcete zálohovat at uz wi fi site nebo aplikace v telefonu, kontakty a sms

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze