Anketa: Potřebujeme vůbec ohebné telefony?

5
Anketa: Potřebujeme vůbec ohebné telefony?
  • Ohebné telefony má Samsung, Huawei, Motorola a další, ale chceme je vůbec?
  • Podělte se o vaše názory v naší anketě

Dlouze se o tom spekulovalo, ještě déle se ukazovaly různé prototypy a pak to přišlo – nefalšované skládací smartphony s ohebnými displeji zaplavují servery a fakt, že stojí zhruba 40 až 60 tisíc korun nikoho příliš netrápí. Výrobci ví, že zájem bude do doby, než se vychytají různé mouchy spíše malý a zájemci zase ví, že takový telefon zatím není určen na každodenní používání. A pokud přeci jen nevědí, většinu o tom přesvědčí například pohled na ceník oprav. Věděli jste, že oprava displeje Mate X od Huawei stojí stejně jako Huawei Mate 30 Pro?

A to se bavíme jen o speciální fólii, která toho mnoho nevydrží, první ohebná skla se teprve chystají. Jisté je, že až se první telefon s takovým ohebným sklem dostane do prodeje, bude ještě dražší. Každá sranda, tedy pardon, inovace, něco stojí. A v případě ohebných smartphonů to platí dvojnásob.

Možná vás nepřesvědčil Samsung Galaxy Fold ani Huawei Mate X, ale co taková Motorola Razr 2019? Jak se zdá, Motorole se sázka na oživení legendy vyplatila. A to i přesto, že telefon rozhodně nepatří mezi nejvybavenější. Stačilo zahrát na notu nostalgie, přidat retro režim a cena 40 tisíc korun už se najednou mnohým nezdá jako přemrštěná. Přeci jen, Motorola je o zhruba 20 tisíc levnější než Mate X. A kartami dozajista zamíchá i Galaxy Z Flip od Samsungu, který má být navíc levnější.

Konečně ale nastává otázka, chceme vůbec ohebné smartphony? A víme, jak je využijeme? Udělat si z malého telefonu tablet je zajímavá myšlenka, ovšem tam není ani Galaxy Fold ani Mate X a už vůbec ne Motorola Razr. I po rozložení se stále jedná o telefon, i když pravda, přerostlejší. Podobně jako u prvního iPadu od Applu, i aktuálně prodávané ohebné smartphony jsou spíše pro konzumaci než vytváření obsahu. A to, že za podobné finance seženete plnohodnotný notebook a mobilní telefon k tomu, je něco, co brzkému rozšíření ohebných smartphonů příliš nepřeje. Ale kdo si počká...

Ať vám už žádná soutěž neunikne! Sledujte mobilenet.cz na Facebooku, Twitteru a Instagramu!

Diskuze ke článku
Alois Jirasek
Alois Jirasek
Zase to srovnani s mate x, ktereho se prodalo uz udajne 200 tisic kusu, ale nikdo ho jeste realne mimo prostredi predvadecek huawei neotestoval:o)
Khan
No Motorola a terno... nevim. Uvidíme kolik lidi si to nakonec koupi. Za me je ten telefon hnusnej a o vybave netreba mluvit. Fakt vyhra za ty penize. To uz se mi vic libi ten Flip od Samsungu.
Carda
Potřebujeme se hlavně zbavit nudle mobilů a vrátit jednou provždy nepřekonaný poměr stran 16 : 9 nikdy od toho nemělo být ustoupeno
Dobrý den
Nepotřebujeme.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze