Vyzkoušeli jsme ohebné véčko Motorola Razr 40 Ultra s obřím vnějším displejem

Unboxing včetně videa
Vyzkoušeli jsme ohebné véčko Motorola Razr 40 Ultra s obřím vnějším displejem
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Obsah balení je skutečně bohatý, ačkoliv už není tak stylové jako u předešlé generace
  • Dominantou telefonu je obří vnější displej, zaujme však i další výbavou

Pokud hledáte nejen stylové, ale rovněž praktické véčko se skutečně nadprůměrným vnějším displejem, určitě neunikla vaší pozornosti nová Motorola Razr 40 Ultra. Horká novinka s relativně přívětivou cenou nabízí kromě velkorysé externí obrazovky také slušný výkon, rychlé nabíjení nebo třeba 165Hz ohebný displej.

Vyzkoušeli jsme véčko Motorola RAZR 40 Ultra s obřím vnějším displejem (UNBOXING)

Tradiční balení včetně pouzdra i adaptéru

Zatímco předešlý Razr dorazil v netradičním (avšak nepříliš environmentálním) balení z plastu, nejnovější Razr 40 Ultra obdržíte v běžně vypadající podlouhlé krabičce z recyklovaných materiálů využívající například i sójového inkoustu. Na druhou stranu však rozhodně není nudná, neboť je parfémovaná obdobně jako například nedávno testovaná Motorola Edge 40 a na dnešní poměry má i nevídaně bohaté příslušenství.

Na uživatele tak čeká například 33W adaptér s USB-A, ale rovněž i napájecí a datový USB-C/USB-A kabel, stejně jako všechny manuály a nástroj pro vytažení SIM slotu. Dalším překvapením je pak dvoudílné ochranné pouzdro z průhledného plastu, které se nacvakne a přilepí ke každé ze dvou částí véčka rozdělených pantem.

Krásně kompaktní, přesto výkonná

Už na první pohled je jasné, že hlavní dominantou a tím, co odlišuje Razr 40 Ultra od veškeré konkurence dostupné na našem trhu, je vnější displej. Ten má 3,6" a působí skutečně úctyhodně, navíc po aktualizaci (majitelé telefonu mohou zkontrolovat dle čísla sestavení v nastavení, které je T1TZ33.3-62-65) umí roztáhnout aplikace na celou plochu (vnějšího) displeje. V průběhu testování se tak co nejvíce zaměříme na funkcionalitu tohoto zobrazovacího panelu a na způsoby, jak může uživateli usnadnit používání telefonu, v mnoha případech bez nutnosti véčko vlastně rozevřít.

Dalším důležitým aspektem tohoto modelu je nepochybně výkon, který obstarává procesor Snapdragon 8+ Gen1. Na rozdíl od předešlých modelů se tak již nejedná o čipset střední třídy, ale o vlajkový procesor, který byl ještě donedávna tím nejlepším, co měl Qualcomm v portfoliu. Také 256GB úložiště se jeví jako plně dostačující pro potřeby běžného zákazníka, pouze baterie o kapacitě 3 800 mAh může budit mírné obavy. Na její výdrž se tedy rovněž zaměříme, ovšem již nyní můžeme pochválit přítomnost rychlého 30W nabíjení či podporu bezdrátového doplňování energie, ačkoliv pouze výkonem 5 W.

Ptejte se, co vás zajímá

Celkově působí Motorola Razr 40 Ultra jako velmi povedený telefon, na který vám již brzy přineseme podrobnou recenzi, ale také samostatný fotočlánek (včetně fotoduelu) či obsah zaměřený na rychlost nabíjení. Do té doby nám můžete pokládat veškeré vaše dotazy níže v komentářích pod článkem. Zájemci pak mohou u Mobil Pohotovost získat speciální výkupní bonus ve výši 4 000 Kč, a srazit tak cenu na sympatických 24 999 Kč, případně v rámci služby KPS rozložit cenu na měsíční splátku 600 Kč po dobu 26 měsíců.

Motorola Razr 40 Ultra

Rozměry170,8 × 74 × 7 mm, 188 g
DisplejPOLED, 6,9" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen1+, 1×3,2 GHz + 1×2,75 GHz + 4×2 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor3 800 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze