Huawei MediaPad M5 oficiálně: skvělá výbava ve dvou velikostech

3
Huawei MediaPad M5 oficiálně: skvělá výbava ve dvou velikostech
  • V rámci dnešní tiskové konference představil Huawei také tablet MediaPad M5
  • Dostupný bude ve dvou velikostech s úhlopříčkou 8,4 a 10,8 palců, v obou případech se 2,5D zaoblením
  • Potěší 2K rozlišení displeje, špičkový procesor Kirin 960 a baterie s nadprůměrnou kapacitou

V rámci dnešní tiskové konference představil Huawei hned dvě novinky – MateBook X Pro a také tablet MediaPad M5, a to hned ve dvou velikostech. Tablety se budou lišit jak úhlopříčkou displeje, tak také některými doplňkovými funkcemi. Zajímavé funkce zůstanou zapovězené menšímu modelu, avšak i ten si jistě své příznivce najde.

Oba tablety nabídnou, jako první na světe, 2,5D zakřivení displeje, díky čemuž bude pohyb po displeji ještě o kousek příjemnější. Samozřejmostí je oleofobní vrstva. Displeje se pyšní 2K rozlišením, Huawei přidal i technologii ClariVu 5.0, kdy pokročilé algoritmy zajišťují ostré a syté barevné podání při konzumaci různého obsahu. Potěší také konstrukční zpracování, oba tablety jsou tenké a kovové, designu se podřídily i lišty antén, které jsou nově do písmene „U“ a nenarušují tak celistvost zadní strany. Té dominuje jen čočka fotoaparátu a pochopitelně logo. Ptáte se, nač vlastně antény? Obě varianty půjde pořídit jak ve variantě Wi-Fi i s podporou LTE, pochopitelně za příplatek.

Menší z obou variant nabídne dva reproduktory – větší, tedy 10,8palcová varianta se chlubí rovnou čtveřicí reproduktorů. V obou případech jsou odladěné respektovanou značkou Harman Kardon, přičemž technologie Huawei Histen se stará o ještě příjemnější podání. Součástí je i podpora Hi-Res audia při poslechu sluchátky, tablety by tedy neměly urazit ani hudebně naladěné fanoušky.

Huawei MediaPad M5 je vybaven procesorem Kirin 960 a uvnitř pochopitelně běží operační systém Android s důvěrně známou nadstavbou EMUI 8. Základní konfigurace přinese 32GB úložiště a 4 GB operační paměti, větší varianta (MediaPad M5 10,8) má 64 GB interní paměti. Pro 10,8palcovou verzi Huawei MediaPad M5 Pro je exkluzivně k dispozici rovněž dotykové pero Huawei M-Pen s citlivostí 4 096 úrovní přítlaků, zde jde nový MediaPad přímo proti iPadu Pro. M-Pen je pro ještě lepší ovládání tabletu osazen také tlačítky, které umožňují například provádět screenshoty, mazat obrázky a řadu dalších operací, zde je pro změnu jasná inspirace modelovou řadou Galaxy Note od Samsungu.

Huawei MediaPad M5

Aby byl zážitek co nejpříjemnější, u 10,8palcové verze byl Android optimalizován pro produktivitu s „Deskop View“ režimem, který vylepšuje možnosti navigace. Jedná se například o hlavní panel (TaskBar) a s ním spojený jednoduchý přístup k souborům pro sdílení nebo úpravu. Huawei MediaPad M5 rovněž disponuje možností připojení externí klávesnice pomocí tzv. „Pogo Pins“. Z doplňkových funkcí můžeme zmínit podporu Bluetooth a nechybí ani USB-C.

Huawei MediaPad M5 byl představen ve dvou barevných variantách: šedé (Space Gray) a zlaté (Champagne Gold). 8,4palcový Huawei MediaPad M5 (4GB + 32GB Wi-Fi) v šedé variantě by měl být na českém trhu dostupný zhruba v polovině dubna za předpokládanou maloobchodní cenu 8 599 Kč, respektive za 9 999 Kč v LTE verzi. Předpokládaná tuzemská dostupnost 10,8palcového Huawei MediaPad M5 (4GB + 64GB Wi-Fi) v šedé variantě je koncem dubna za předpokládanou maloobchodní cenu 11 499 Kč.

Diskuze ke článku
Petr
Jestli firma Huawei bude přistupovat k aktualizacím tabletů tak špatně jako u starších M2 10.0 a 8
tak si z Google Play v budoucnu nestáhnete a nenainstalujete žádnou novější aplikaci a hru!
To není moc dobrá vizitka této firmy?
Tomáš Vaněk
Přesně,M2 koupen s androidem 5,a hned po zapnutí nabízel šestku. To je vše,žádná aktualizace ho už nečekala. To samé u M3,koupen se šestkou,po zapnutí nabízel aktualizaci na sedmičku. Nic víc od něho už nečekám. Ale se stahování aplikací na androidu 7 problémy nemám. Závěrem:u telefonů podpora 2 roky,u tabletů podpora 1 rok.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze