Android Wear 2.0 se naučil česky. Konečně!

18
Android Wear 2.0 se naučil česky. Konečně!
  • Nová aktualizace přináší češtinu do aplikace, ale hlavně do hlasového ovládání
  • Pokročilé schopnosti Asistenta chybí, ale díky alespoň za základ

Po dlouhých odkladech dorazila do našich hodinek na jaře zásadní aktualizace, která však vykouzlila úsměv na tváři málokomu. Když pomineme obvyklé porodní bolesti v podobě horší funkčnosti a nutnosti zvykat si na nové věci, pro neanglicky mluvící zde bylo jedno výrazné omezení – hodinky přišly o schopnost rozumět češtině. To se odrazilo na schopnosti zadávat jim hlasové příkazy nebo diktovat odpovědi na zprávy.

Tohle nám opravdu chybělo!

Po půl roce nekonečného čekání se situace obrací k lepšímu. Poslední aktualizace přinesla češtinu do obslužné aplikace v telefonu, do menu hodinek, ale co lépe, i do hlasového asistenta. Po dlouhém stisku bočního tlačítka nebo vyslovení formulky „OK Google“ se vás už hodinky neptají „Hi, how can I help?“, ale pouze stroze oznámí „Můžete mluvit“.

Dobrá zpráva je, že zůstala zachována funkcionalita, na jakou jsme byli zvyklí z předchozí verze. Můžete tedy posílat zprávy, vytáčet čísla a zadávat jednoduché příkazy. Trochu zamrzí, že i po takovém čekání nenabízí pokročilé funkce, jaké původně asistent sliboval. Jistou satisfakcí ale může být fakt, že hodinky rozumí najednou jak češtině, tak angličtině (pokud tyto jazyky máte nastaveny v telefonu), takže si můžete dopřát i pokročilé funkce.

Objevili jste při zkoumání hlasového asistenta v hodinkách nějakou zajímavou funkci? Podělte se o ni v diskusi!

Diskuze ke článku
All mobile
All mobile
Vinikající zpráva! =)
Řezňýk
Ty by ses měl taky naučit česky...
Kapito_1994
A co Slovensky? Též?
Vojta
Na Huawei Watch mi aktualizace zatím nedorazila. :/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze